lördag 22 maj 2010

Oroligheterna i Bangkok

Om någon funderar på om vi berörs av striderna och oroligheterna i Bangkok så kan ni sluta med det direkt.

Visst påverkar det ekonomin och turismen till Thailand och visst är det hotfullt att se bilderna på första sidan av Bangkok Post vissa dagar. Och sorgligt med allt som händer just där nu. Men här är det bara lugnt och fridfullt.

Ja, vi har det bara toppen och Bangkok är lååångt härifrån. Och här är det som en väldigt varm sommardag i skärgården då man hör måsarnas skri och havet glittrar. Fast här är det örnar som flyger istället, med en nyfångad fisk i klorna som jag såg i morse, och några fåglar som vi inte vet namnet på som kvittrar. Annars är det cool lugnt. Ja, lika varmt som under ett Göteborgs Varv... Grattis till alla er som sprang, ex. Zandra. Vi hoppas att du inte kollapsade i värmen som så många gjorde!

Hm, på tal om värmen. Det har varit så varmt nu så att när Erik, vår granne, var ute och dök häromdagen hade det mätt upp 31 grader på 30 meters djup! Otrooligt.

Inte konstigt att det inte svalkar då man badar i havet här vid stranden just nu. Och fortsätter det så kanske korallerna börjar att dö. Korallerna är ju små djur som inte klarar sådan värme så länge, säger experterna här på ön. Så nu håller vi verkligen tummarna för att det ska regna och bli oväder många dagar här, så att det kyler ner havet, och oss.

Ja, ni vet ju hur det känns lite nu igen då vi har förstått att sommaren har kommit till Sverige. Härligt! Och så längtar vi efter oväder. Så kan det va´... Kram!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar