onsdag 26 maj 2010

Kanske en Goulds Varan?

I morse vaknade jag tidigt. Det var tyst och stilla. Det är så otroligt skönt att få sova ut varje morgon. Och att inte behöva ställa någon klocka! Det är lyx. Man vaknar när man vaknar, typ vid åtta om jag får sova ut. Pierre sover gärna lite längre. Förrutom att hundarna väcker oss vid ca 7-tiden varje morgon... Men man får somna om sen om man vill, det är inget vi måste upp till, så där som det brukar vara. Men idag vaknade jag tom innan hundarna. Släppte ut dem. Rocky sover i huset nu också.

Helt plötsligt började Rocky skälla hysteriskt mycket och länge bredvid poolen. Det brukar han inte göra. Jag försökte få tyst på honom genom att ropa på honom. Det brukar funka. Men denna morgon var det helt omöjligt att få tyst på honom. Han såg minst sagt engagerad ut. Jag kollade lite extra noga vad han stod och skällde på. Det visade sig att det var en stor Varan. Goulds Varan kanske det kan ha varit, efter att ha kollat lite. Dessa fantastiska urtidsdjur som funnits i ca 180 miljoner år bara...

Jag har sett många varaner men aldrig en sån här. Den såg ut som en orm i skinnet. Svart, gul, vit och så var den nästan två meter lång. Vi skrämde iväg den, Rocky och jag. För den såg oerhört hotfull ut och det kändes inte som något vi ville ha liggandes vid poolen då man ska bada direkt... Inte ens som vakthund på området, som jag har läst att dem har varaner till i Afrika. Och vi har ju så bra vakthundar här redan....


Eftersom våra kära grannar Erik och Mia (de åkte hem idag, snyft) alltid är uppe med tuppen, bokstavligt talat, hade jag givetvis hämtat dem. Jo, på tal om tuppen så har vi nämligen en sådan som gal här varje morgon. Rätt skränig faktiskt, men faktiskt ett rätt mysigt och hemtrevligt ljud tycker jag. Erik tog med sin systemkamera och fångade några kort på varanen i morse.

På sin flyktväg försökte den fly rätt in i bungalown. Tur att inte Sun som sov där inne öppnade dörrarna just då. Då hade hon blivit frukostmat. Varaner är köttätare.







Efter den här händelsen kunde jag definitivt inte somna om sen. Men det gjorde inget. Man kan alltid ta en lur mitt på dagen istället. Som igår, då jag fick massage.

Så jag gick ner till stranden med Russin och åt frukost istället. Där flyter det upp alla möjliga saker just nu då det är stora vågor. Och det tycker Russin är super spännande. Förresten så plockar vi fästingar på henne då och då nu. De verkar gilla den här tiden i Thailand.