tisdag 31 januari 2012

Lilleman

Båten till och från Phuket - smidigt sätt att resa!
Vi tog en tur till Phuket för att kolla hur Lilleman mår. Förutom att Arvid fyller år imorgon (Grattis till min systerson!) fyller lilleman 25 veckor. Dags för en kontroll av både mig och bebisen.

Ultraljud, Phuket International Hospital, Womens clinic

Vi gjorde ultraljud hos vår läkare som vi nu träffade för andra gången i Phuket igår. Så härligt att få veta att allt är bra där inne i magen och att jag mådde bra. Lilleman väger nu 750 gram (jag trodde att han vägde 500 gram) och är ca 15-20 cm lång. Han sparkar och har sig ganska kraftigt varje dag. Och nu har även Pierre fått känna på sparkarna utanpå min mage. Vi fick se honom röra sig inne i magen igår. Huvudet upp och fötterna ner. Vi såg även att det är en kille, garanterat! Och vi fick även se hans helt friska lilla hjärta slå och höra på hjärtljudet. Se ryggraden, levern, den lilla munnen som var välskapt, sa doktorn. Och en hand med fem fingrar. Fantastiskt! Vi är såå lyckliga och tacksamma för detta lilla underverk som är så efterlängtat och som växer och frodas. 



   

Vi var också och shoppade och kollade in butiker, folk och full aktivitet i shoppingcentrat. De firar bl a. det kinesiska nyåret där nu och många butiker hade valt att skylta upp regält inför det. 
Central Festival, Phuket



Moppeparkeringen med hundratals moppar

Förutom ett besök på Mc Donald´s passade vi på att gå på VIP bio på Central Festival. En VIP launch samt grymt härlig salong med stolar som är som soffor och som man kan fälla ner till halvliggande ställning. Mjukt och superbekvämt. Man får även filtar, dryck och pop-corn serverat vid soffan där man sitter. Så lyxigt! Såg filmen "Five days of war" http://www.fivedaysofwar.com/ med bl a. Andy Garcia och Val Kilmer. Otroligt gripande film om kriget mellan Georgien och Ryssland. Rekommenderar att se den om ni får chansen. Varnar dock för hemska bilder. Men man kan ju blunda ibland, det gjorde jag... Är en riktig fegis, särskilt nu med hormonerna lite utanpå... 

Mc Donald´s - gäller att passa på då man är i stan...

En natt på hotell, sen åkte vi hemåt till Lanta igen. Skönt med en tur till Phuket då och då:-)