söndag 6 februari 2011

Vi tar mopparna och sticker en sväng...

Ja, så sa vi direkt då vi vaknade i lördags morse. Redo för utflykt som vi halvt planerat en sekund innan vi somnade på fredags natten. Vi började lördagen med en stadig frukost på Slow Down. Det var en het dag. Mycket vatten behövdes hela hela tiden!

Det blev även då också en spontan beachvolleyboll match och sedan en mysig promenad på stranden med Rocky. Känns lite som "Pierres" hund. Han tyr sig mycket till oss båda då vi kommer till Slow Down. Antagligen för att vi bodde med honom i ca 3 månader förrra säsongen. Han gillar Pierre skarpt, och det är verkligen ömsesidigt. Han såg lite ledsen ut idag, så vi gick på en promenad med honom och det verkade som att det var det han behövde för att komma iform. "Energy comes from energy " som Carl Lagerfeldt sa en gång, vilket jag tyckte var mycket talande sagt. Så är det absolut.

Så efter att ha fått lite energi på Slow Down åkte vi iväg. Tankade bensin på vägen. -Ska du ha en eller två petflaskor?, undrade tjejen som jag köpte bensin av. Bensin säljs nämligen gärna utanför närlivsbutikerna. 1 liter per petflaska = 40 bht = ca 10 kr. Men det behövs inte så mycket för att köra en moppe. Så det är billigt i längden och då gynnar man ju lokalbefolkningen här på ön, istället för den enda stora bensinmacken som finns här.

Vi körde nedåt, söder över. Och vårt första stopp blev lunch med en grymt vacker utsikt. Men innan vi kom till restaurangen var vi tvugna att väja för apor som hoppade ut på vägen och vägrade att flytta på sig.

Helt plötsligt var det apor överallt. Både på vägen och i träden runt omkring oss. Så vi gasade på och körde därifrån rätt fort. Det var lite väl många apor... Märks att man är i Thailand och kör moppe:-)

Han som hade restaurangen kommenterade att Pierre hade på sig skorna (flip-flops) inomhus, fast "utomhus" på restaurangen. Nästa gång du kommer får du ta av dig skorna utomhus, sa han. Det blir lite komiskt faktiskt.

Man blev rätt badsugen då man såg folk snorkla nedanför oss i det kristallklara vattnet. Efter lunchen, som smakade gott i all sin enkelhet körde vi vidare på dagens äventyr...

Målet var att åka och bada och kolla in några olika beacher som vi ännu inte hade besökt.
































Dreamy Beach. En brant backe ner. Hade bara hört talas om stranden så många gånger men inte fått äran att besöka den än.

Som tur var har två killar en liten bar som de kallar "Robinson Bar" och som de driver med mycket lust och glädje. Som att bygga koja när man var liten:-)

Vi badade och njöt av det svalkande vattnet och den kritvita sanden. Super vackert verkligen, så där som det är på bilder hos resekatalogerna. Ja ha, och här ligger vi den 5 februari, sa vi. Vi har det bra! Livet är gott.

Vi åkte sedan vidare neråt. Ganska dåliga vägar att köra på, men det gick bra. Åkte till Klong Jark Beach och kollade in där också. Tog en iskaffe på ett härligt ställe där. Det finns så otroligt många fina ställen här på ön.

På vägen hem åt vi tidig middag på Noon View Point och satt och njöt av utsikten, igen. Precis som dgen innan, fast utan att kolla in solnedgången.

Därefter åkte vi hem och avnjöt en härlig solnedgång från balkongen. Pierre i hängmattan och jag på vår nya liggkudde. Tog en powernap och gick sedan och kollade på Sunderland match med Anjelin och Rob som vi lärt känna på Relax Bay. Anjelin är ifrån just Sunderland och är glad att ha ett fan att kolla match med. Det blev 2-2 i sista sekunden. Otroooligt spännande, aj, aj, aj.

Sen gick vi och spelade biljard. Då jag och Pierre skulle gå hem hörde vi Reggea musik på hög nivå. Konsert, igen! Precis där vi bodde. Hm, det är verkligen dåligt med kultur på den här ön:-) Vi kikade där en sväng också, gratis konsert med grymma musiker. Men SEN var bådas energi helt slut så vi gick hem. Och somnade väldigt väldigt gott. Lyckliga.

Överraskning - Noon Sunset View Point Restaurant

Vi har jobbat fokuserat på att få ihop allt med våra företag hela förra veckan båda två. Det är allt ifrån att besöka reviorn, få ordning på papper, telefoncoachning, Mindfulness klasser, PR, reklam, Vattengympa, samarbeten med olika människor som vill komma hit mm.

Här jobbar Pierre hemma i vårt vardagsrum. Men vi har även haft fullt upp socialt hela veckan. Idag är jag hemma och tänkte dela med mig lite av våra upplevelser. Det har hänt så mycket så jag inte vet var jag ska börja... Så jag får nog dela upp det och så får ni läsa det ni orkar, helt enkelt:-)

Lite kortfattat. Förutom jobb så var jag på tjejkväll i onsdags. 17 tjejer som var ute och åt god middag på Funky Fish. Supertrevligt!

I torsdags gick jag och Pierre på Revy som har satts upp här av bl a. Camilla som var med och startade den första svenska skolan här på ön och som arrangerar både bröllop och hälsoresor hit. Hon och fem andra har gjort en egen musikshow och satt upp här. "I am what I am." En riktig scen med proffsigt ljud och ljus och lite blandad kvalitet på framföranden, men med stort hjärta och engagemang! En kväll med middag och revy. Till bords hade vi två par som hade rest till Koh Lanta för att fira att en av dem fyllde 60 år. Också en härlig kväll.

I fredags fick jag min första lön. Riktigt roligt! Det har gått bra för att vara den första månaden, jag är nöjd. Känner att jag har ett mycket bra samarbete med Relax Bay och att saker och ting sakta börjar sätta sig. Riktigt kul!

Pierre hade denna käll fixat överraskning och tog med mig, Hasse och Agneta (Slow Down) på äventyr. En bil hämtade upp oss vid 17 tiden och åkte ner med oss till södra delen av ön. Man sitter ute bekvämt på flaket och åker...Där fanns en restaurang som öppnade i förra månaden. Noon Restaurang. Helt fantastiskt! View Point, så högt upp man kan komma med en vidunderlig utsikt med båtar, örnar och solnedgången rakt framför, nedanför oss. Fog en knallblå drink och åt sedan pepparsteak med potatis. Verkligen gott! Hon som har öppnat denna nya och trendiga restaurang är gift med en gotlänning som heter Patrik och som har haft Rest. Nunnan på Gotland.

Nu hade de gemensamt och med en arkitekt byggt denna helt ljuvliga restaurang. Gott vin också, vilket inte är helt lätt att hitta här.

Efter en god middag tog Pierre oss vidare till en mysig bar vid en mysig strand, där ingen av oss hade varit innan. Där gjorde bartendern "Happy Shake" drinks. Hm, vi var lite misstänksamma vad det kunde vara. Men tydligen var det bara att han skakade in en massa lyckliga tankar i drinkarna och då enligt honom avslutade med att göra en "lucky shake" vid hjärtat. Helt underbart!

Pierre är grym på att hitta coola ställen och ordna trevliga kvällar, helt klart! Tack min man för en fantastiskt bra ordnad kväll. Men jag är inte förvånad över att det blev lyckat, det brukar det ju bli... Men just denna kvällen var verkligen utöver det vanliga!

Tyvärr hade jag inte med mig kameran just i fredags kväll. Bilderna är ifrån igår, i lördags då vi faktiskt åkte tillbaka och åt där igen... Men det och lite mer berättar jag om i nästa inlägg för den som vill läsa lite om vad vi har gjort i helgen.