söndag 25 april 2010

En fantastisk helg!

Oj, vad det händer grejer här hela tiden. Tyvärr har vi ingen kamera fortfarande. Ska köpa en imorgon då vi ska till Malaysia. Så jag använder lite bilder som jag har tagit vid andra tillfällen här just nu....

Nu har det varit en heldel sorgliga saker ett tag så denna helgen var det skönt att få en vändning. I fredags ordnade Slow Down en fest med fördrink vid poolen och långbord med god buffé. Vi var ca 20 svenskar inkl barn och det blev en lång och härlig kväll med bra musik och supertrevliga människor. Mattias & Lena är ett par som bor här med sina tre tjejer. De bor i Sthlm och är en underbar familj. Mattias jobbar på Microsoft och Lena bloggar på en av Sveriges största skönhetssajter. Har varit med om massor av kul och bjuder verkligen på sig själva!

I alla fall så var det Mattias som stod för musiken och bjöd upp alla tjejerna på dansgolvet, även thaitjejerna som fnissandes också släppte loss tillslut. Mattias åkte hem dagen därpå, vilket är bra eftersom han skulle åkt redan för en vecka sedan men inte kommit hem pg a de stängda luftrummen. Han körde skön Motown musik hela kvällen, vi drack fantastiskt goda drinkar och skrattade massor. Adam (Ken & Lisas son, ett par svenska vänner från Göteborg som vi också har lärt känna här) samt Emil (Camilla & Svantes son) körde eldshow på stranden. De har varit här rätt länge och har lärt sig hur bra som helst. Riktigt duktiga! Juni från Time for Lime kom också över en sväng i slutet och vi satt och pratade med henne tills myggorna fullkomligt åt upp oss och vi bara var tvugna att gå och lägga oss. Då var klockan runt 3 på natten.

Morgonen därpå klev vi upp och åkte ut på havet. Solen strålade, som vanligt, och det var väl si så där 37 grader varmt och sjöbris. Svante och Camilla köpte en motorbåt då de kom hit i september. Denna gången fick vi åka med ut till Koh Bobo som ligger strax utanför Koh Lanta. Solade, snorklade och badade hela dagen på en fantastiskt fin sandstrand med korallrev precis utanför. Åse och Kettil från Norge var också med. Även dem har varit här sedan i september, precis som Camilla och Svante, och dem har två söner, Bror 5 år och Ole 7 år. Så de leker bra med Maja, Camilla och Svantes yngsta dotter. På paradisön Bobo fanns det en restaurang som vi åt lunch på.

Där fanns det stora myror som hängde sig i egna "spindeltrådar" då man försökte ta bort dem från armen. Otroligt märkliga. Hoppade och hängde i trådar. Spindelmyror, röda med vita ben som var rätt stora. Det hade ingen av oss sett förut. Vi plockade snäckor på den öde stranden. Det var endast vi där och en tysk man och hans fru. De hade bott där i ett halvår. Syrsorna lät som ett tjutande elnät. Svante såg en varan med orange täckning. Vi låg mest och badade och kollade på småfisk och gjorde peeling med sanden på fötter och ansikte. Sanden är så mjuk så det är en perfekt sysselsättning en dag på stranden, då man är lite trött. Pierre somnade med en bok på magen under en palm, så han hade fina solmärken sen.

Efter att vi kommit hem åkte vi hem och duschade och bytte om. Kvällen avslutade lite spontant med att Camilla, Svante och en tjej (också från Göteborg) som heter Helena på ett av de lyxigare ställena här på Koh Lanta, Layana Resort & SPA. De hade en fantastisk barbecue buffé, just på lördagar. Så gott och lyxigt med vita dukar och fantastisk service. Det enda man hörde var vågorna och syrsorna precis vid stranden. Som vanligt fast mycket mycket lyxigare. http://www.layanaresort.com/index.php

Idag, söndag, har vi spelat beachvolley turnering hela dagen på Slow Down med ett gäng på ungefär 16 svenskar. Nja, inte hela dagen men till kl 14. Sedan var jag tyvärr tvungen att sätta mig och plugga. Just nu skriver jag en tenta i kognitions psykologikursen och det är svårt och kräver massor av tid. Den ska lämnas in på fredag. Imorgon ska vi åka till Malaysia över dagen och förnya våra visum. Så vi har en lugn hemma kväll och bara vilar och tar hand om varandra och Russin. Hon mår toppen och nu är vi kära, på riktigt. En fantastiskt liten hund.

Vi åker till Malaysia tillsammans med Agneta här på Slow Down. Har hyrt en chaufför och en mini van med AC och TV, så att vi kan kolla på videofilm. Vi åker kl 5.30 och åker ner till Malaysiska gränsen och vänder. På vägen ska vi stanna vid Tesco i Trang och köpa en kamera och kanske handla lite kläder. Resan tar ca 12 timmar tur och retur. Vi åker bara över dagen. Hade gärna stannat i Malaysia några dagar men vi har för mycket plugg och jobb just nu så det är skönt att bara få alla papper klara över dagen. Ikväll har det ösregnat och åskat jättemycket. Så nu ligger vi inne i huset och hör syrsor och grodor som ljuder utanför. Russin ligger nere vid sängkanten. Kl 5.30 brukar vi släppa ut Russin varje morgon. För då vaknar hon och vill gå ut. Och imorgon kan vi få väcka henne som omväxling kanske... Godnatt och tack alla för en fantastisk helg!