lördag 12 mars 2011

Lördag - Lanta Lanta Festival


Love. Livet är verkligen härligt.

Igår var vi och tog en promenad med Rocky och Mango. Mysigt. Båda mådde superbra!

Sen eftermiddag åkte vi sedan till festivalen, som alla andra på ön. Sista dagen på festivalen. Hej, hej, hej, hej.. Träffade mycket folk vi lärt känna. Både svenskar, engelsmän, fransmän och thailändare.

Men, nej vi åt inga insekter. Varför ska man göra det? Bättre med en god kyld färsk cocosnöt i värmen.

Här är lite blandade bilder från festivalen.

Drycker, mat och skönhetstävling Mango House hade grym DJ och musik, skön stämning. Why not bar hade ett coverband, grymt liveband faktiskt. Körde alltifrån Oasis, Coldplay till Rolling Stones och Job 2 Do.


Det var en härlig kväll i det thailändska festival vimlet. En ljummen kväll, inget regn utan bara varmt, färgssprakande, glatt, kul och festligt.

Innan var vi och åt och fångade solnedgången på Noon Restaurang. Det är verkligen helt fantastisk utsikt där och god mat.


Tsunami - vi mår bra.

Självklart har vi följt nyheterna om tsunami varningar och allt som drabbat Japan. Här är allt lugnt. Mamma ringde från USA vid 14 tiden i fredags här. Då hade folk just stigit upp i Sverige och folk just gått och lagt sig på torsdag kvällen i USA. Här var det fredag och mitt på dagen, jag satt och åt lunch med Thomas och Marianne på Relax Bay.

Självklart blev man lite orolig först då man hörde att den kanske kunde komma hit som en efterdyning, men vi följde nyheterna och såg att det inte utfärdades någon varning här, dock i ca 20 andra länder. Vi har BBC News och CNN News på TVn så där såg vi bilder och kunde följa nyhetsutvecklingen. Skönt att det inte har kommit hit. Men vi tänker på ALLA familjer det drabbat och skänker dem massor av kraft och styrka att orka med och igenom sina plötsligt drabbade livsöden.

Just i skrivande stund rapporterar BBC World news följande...
A Huge explosion rocked nuclear plants Fukushima. De använder just nu "sea water" to cool down the reactor. Nuclear radiation har börjat läcka ut och de funderar på att evakuera många många fler miljoner människor. Står inför beslutet om hur de ska göra. Oroligt.
Det saknas tiotusentals människor och på ett ställe är halva befolkningen saknade.
Millions without power and water in northern Japan.
International aid effort gathering pace. 170 000 evacuated.
Aftershock with magnitude 6.0.
South Korean rescue team has arrived with sniffer dogs.
US Navy ships helps out.

Man kan inte förstå. Även om man sett massor av bilder från Japan och videoklipp. Kaos för så många, för så mycket, oro, stress och förödelse. Det är verkligen fruktansvärt.

Tsunamin kom även till Saint Clemente, fick ett mail av pappa. Men det hade inte varit någon fara skrev han. Några båtar som vält bara, annars var det ok.

Igår åkte vi en större taxi med några amerikanare och en tjej från Hawaii, som pratat med sina föräldrar som sagt att det var en pir som hade gått sönder på Hawaii och några båtar som vält, men annar var det ok där också.

Vi har det bara bra.

Long Beach - bästa badet

Nu har vi badat på de flesta ställena här på Koh Lanta:-) Det finns många härliga ställen. Men... Favorit badet för mig är nog ändå på Long Beach. Det är fräscht vatten, utan stenar, för det mesta, och det blir djupt ganska direkt, vilket passar mig bra. Och även om det är endel människor där känns det aldrig trångt. Stranden är ju 3 km lång.

Ett av favoritställena är där det finns små enkla hak med thairestauranger. De har i år byggt upp hyddor och avancerat lite från förra året. De har kylda drycker och massor av rätter. Förstår inte hur de kan göra allt de gör i ett superenkelt kök. Imponerande tycker jag. Bl a. kan man beställa kaffe coh en super god tjock och frasig bananpannkaka om man blir sugen...

Eller som Thomas föredrog, en kall öl. Eller som vi tjejer, shakes i alla de sorter gjorda på tropiska frukter som te x. mango, vattenmelon, ananas etc.


Så här tog vi ett dopp i fredags med Tompa och Marianne. Eftermiddags solen är bäst, mjuk och mild. Och det är bra att ha det några hundra meter från vårt hem. Det var gott med ett skönt dopp i det bl efter att ha ha jobbat hela dagen, em satt jag som vanligt med med telefoncoachning. Det funkar bra! Just nu coachar jag 8 personer. Så jag ringer hem varje dag och får lite rapporter om hur det är i Sverige också:-)

Vi fångade en vacker solnedgång på den varma och ljumna stranden och gick sedan och åt fajitas på Castaway. Alltid lika gott. En skön fredags kväll med många härliga skratt!

Det har varit sol blandat med regn de sista dagarna. Jag tycker att det är alldeles dejligt.