tisdag 2 mars 2010

Tjohoo! Jag blev godkänd på min första kurs.

Arbetspsykologi grundkurs 7.5 hp - Teoretiska perspektiv på motivation, arbetstillfredsställelse och emotioner, personlighet och utvecklingspsykologi. Organisationsteorier, klimat och kultur, stress och förändring.Vetenskapsmetodik, forskning och vetenskapsteori.

Klart! Det känns såååå roligt att jag fick till det tillslut. Fick idag just reda på att jag klarat det och jag fick jättefina omdömen och utvärderingar på alla olika delar.

Nästa kurs håller jag på med för fullt. Ledarskap - och grupp psykologi. Ska skriva ett fördjupningsarbete inom dessa två delar inom tre veckor och ska då även välja att ha med ett ämne som jag tycker är spännande. Exempelvis motivation, arbetstillfredsställelse, personlighet, stresshantering eller något annat kul. Klurar just på det.

Men det ska jag inte tänka på nu. Nu ska vi ut och fira lite och njuta av den sköna kvällen.

Och Pierre ska också fira. Han har just lagt upp en av hans största kampanjer på Sponsorhuset.se där han jobbar med Powerade sportdryck. Andy, Edward har slitit hårt också. Så vi tar en skål för er också!! Håller tummarna för att den ska gå bra nu. Oj, vad det känns bra i magen!


Moonwalk - en favoritrestaurang

Vi känner oss rätt bortskämda. Äter lunch för 50 baht på stranden. (ca 12 kr) Och på kvällen betalar man ca 100-140 bht. Pizza kostar ca 250 bht och stek ca 400 bht. Vi brukar hålla oss i de lägre prisklasserna, den maten är ändå godast. De färska skaldjuren är fantastiska. Lever mest på det i blandade former, ris och nudlar.

Vår favoritrestaurang heter just nu Moonwalk. Den ligger ett stenkast från Good Days på Long Beach, där vi bor nu. 1 minut på stranden, upp för en ganska ranglig trätrappa och möts av skylten Warm Welcome. Skön musik, trevlig personal och god mat.

Det är konstigt att inte folk slåss om platserna längst ut vid havet som numera har blivit vår favoritplats. Vi sitter och äter middag här nu i stort sett varje kväll. Mysigt med sittkuddar och låga bord. Här med Henrik, Petra och Oscar. (De åkte idag iväg på en dykar resa till Similand Island, bästa dykstället i Thailand enligt många, där de ska bo på en båt i fyra dagar (hytt med Air Condition) och bara dyka hela tiden. Även Elvira 7 månader ska med.
På Moonwalk möts vi oftast av Mr Boy som är ifrån norra Thailand. Han har bott här på ön i två år. Serverar glatt och möter oss alltid välkomnande med ett stort leende - Hello Mr Pierre and hello Jenny! How are you tonight? Jo, vi har det rätt bra tack, idag igen.

Oskar, Henriks son, behöver inte ens längre säga att han vill ha banana milkshake. Han har beställt det i stort sätt varje kväll. Det är han värd! Har just slutat på den svenska skolan här. Och han fick jätte fina utlåtanden.

Både Oskar och Henrik fick hicka när de utmanade "spicy"chili.









Pierres favorit efterrätt. Magnum glass med valnötter. Perfekt att kunna lägga sig ner direkt efter maten sen också. Svårt att komma upp bara när man ska hem sen... Ibland somnar man en stund. För så gör folk här i Thailand.