lördag 5 juni 2010

Grattis Söderling

Robin Söderling vann ju igår efter en rysarmatch och är åter i final i franska öppna, andra året i rad, i Roland Garosse. Imorgon spelar han final mot Nadal. Ska bli kul att se! Pierre har spelat endel tennis det sista. Kanske inspirerad av turneringen?

Självklart kollade vi på matchen även här i Thailand. Vi åkte till en bar, Shooters vid Long Beach, där de har storbildsskärm och där de visade matchen. Killen som har baren är svensk och bor här året runt. Simon var med såklart. (På bilden, en annan dag på havet)

Vi spelade biljard hela kvällen också. Man skriver upp sig på en lista och spelar i tur och ordning. Pierre vann allt hela tiden, totalt oslagbar efter 10 matcher, sen gick vi hem. Otroligt. Han vinner allt just nu. Både biljard och tennis. Maja (på bild, bilden är tagen av Erik) & jag spelade ihop, sedan spelade hon med en thailändare. Det var hennes tredje gång som hon spelade biljard. Och hon var grym.


Jocke, vår nya granne här på Slow Down var också med. Tyvärr har jag ingen bild på honom. Men han driver Lammet och Grisen restaurangerna hemma i Sälen och på Öland så ni kanske har sett honom där... Tips är att boka platser i tid om ni vill gå dit och äta. Man kan inte göra som Svante. Tro att man kan glida in där bara då det börjar kurra i magen efter afterskin. Nej, det ska bokas flera veckor innan. Kul, tycker Jocke som var med och startade restaurangerna och har framgångsrikt drivit dem. Svante tycker att det var mindre kul då:-) Jocke köpte hus här på Slow Down för några år sedan och tillbringar några månader per år här i paradiset. En generös, trevlig, rolig och grymt trevlig person att umgås med. Kul!

Självklart var även Svante (eller fixar-Svante som han kallas här), Camilla (som varit sjuk men som nu är på bättringsväg), Simon (thaiboxningskillen), Emil (på bilden), Maja och så våra andra nya grannar Alex (som jobbar som dykinstruktör på Lanta Divers) och hans syster med barn som är och hälsar på från Sverige (Elisabeth, Elna och Lisa) också med.


Jag firade att jag hade lämnat in min sista tenta just igår! Tjohoo, äntligen är jag ledig.

Det känns så otroligt skönt att vara klar med den här kursen som har varit rätt svår men oerhört berikande. Jag har verkligen lärt mig massor av nya kunskaper i beteendevetenskap, motivation, ledarskap och psykologi. Så det har helt klart varit värt slitet!

Innan Söderlings match var vi och spelade volleyboll en sväng också. Varken jag eller Pierre tröttnar på det. Jocke höll på att inte komma upp ur sängen idag efter gårdagens volleyboll. Och ändå är han rätt vältränad... Men man använder ju muskler man kanske inte är van vid om man inte brukar spela. Och han hade inte spelat på 15 år.
Ikväll är Camilla och Svante med barnens sista kväll här på Lanta. Sedan bär det efter 10 månader här tillbaka hem till Sverige, Göteborg, Skintebo. Så vi ska äta middag tillsammans nere vid Klong Nin på deras favoritställe som har en massa snäckor hängande i taket. Kommer inte på namnet på restaurangen just nu, men det är trevligt. Vi kommer att sakna dem här. Tur att vi bor i samma stad hemma i Sverige! Kram på er. Ni har verkligen berikat vår vistelse här på Lanta.

Lite om pois & fireshows

För några veckor sedan var vi ett gäng på ca 15 pers som var och åt på en restaurang som heter Miami på stranden Klong Nin. Ett supermysigt ställe med god mat och avslappnad thaistämning. Här Svante och Mia. Miami var faktiskt det första stället jag och Pierre blev riktigt kära i. En superskön miljö, inredning och stämning!

Självklart sitter man och äter precis på stranden med sanden mellan tårna och varma vindar. Det enda man hör är vågorna och lite skön bakgrundsmusik.

Efter middagen bjöds det på fireshow. Fireshow är ju väldigt vanligt här, särskilt under högsäsong då det hålls många fires. Och det finns riktigt duktiga människor här på Lanta som håller riktigt coola shower.
Pass, den välkända indianen här på Lanta är självklart en av de bästa. Han är klädd som en Indian, ser ut som en indian och har en bar som heter The Indian. Alla barn på ön älskar honom och är ofta där och hälsar på. Och han är fantastiskt duktig! Men sen finns det även andra. De som vet säger att en kille på Miami vid Klong Nin är bäst på ön. Och han var grym! Honom ser ni bilden här.

Till kvällens ära körde även Emil, 12 år och Felix (ca 8 år) fireshows. De har varit här på ön många månader och övat, övat och övat. Först börjar man givetvis utan eld. Med pois utan eld. Och barnen kan gå till Pass bar och göra sina helt egna Pois. Då får de välja vilka band de ska ha i sina. Och sedan står de och övar, övar och övar för att det tycker att det är så kul.

Både Emil och Felix har övat så mycket att de har övergått till att göra show med eld. Och det fick dem göra denna kväll på Klong Nin. Vi satt givetvis och tittade på och fascinerades över hur duktiga dem är!
Sixten satt i mitt knä.

Så... Axel & Zackarias. Vi köper med oss Pois till er, så kan Emil kanske lära er hur man gör sen. Han bor ju i Skintebo. Kram på er!