söndag 6 juni 2010

Regn & rusk

Nu när den ljuva sommaren har kommit till Sverige har lågsäsongen med åska, regn och rusk kommit till Thailand. Det har inte varit så farligt hittills. Några åskväder och tropiska skurar. Men idag kändes det som att det vände. Det känns som en väldigt varm höst här. Nästan helt grått, blåsigt och regnet har vräkt ner i omgångar. Och då menar jag verkligen VRÄKT ner. Tropiskt regn är som ni kanske redan upplevt som en vägg av regn med endast några små små små luftbubblor mellan dropparna.



Men vi tog en strandpromenad i förmiddags. Då var det uppehåll. Fantastiskt häftiga vågor rullade in i bukten och på stranden Klong Dao Beach. Det ligger fullt av vrakved blandat med
kokosnötter, vackra snäckor, stenar, plastpåsar, musslor, erimit kräftor, flaskor och döda fiskar som spolats upp på stranden. Vi hittade en ca 40 cm stor papegojfisk, en ca 20 cm hel bläckfisk, flera blåsfiskar i varierade storlek med minimunnar och kroppen fulla med taggar, några olika ålar, ett skelett av en vit orm (den ville gärna Russin ta hem...) och några mindre exotiska fiskar av okänd etikett.

Vi fick sällskap av strandens hundkung, kallad Bamse. Det var bra. Då vågar nämligen inga hundar anfalla oss. Och det var några olika hundgäng som kom emot oss på stranden då vi gick där, så då kändes tryggt att ha Bamse vid sin sida, eller IQ som en Thailändare sa att han hette egentligen. Han är stor och ser verkligen farlig ut men är helt enkelt en super snäll hund som gärna slänger sig i knät på en och vill bli klappad om man sitter på stranden. Och då klappar man snällt, livrädd...

Eftersom regnet verkar hålla i sig ett tag har vi nu tagit ner all plast runt omkring huset så känns lite som att bo i ett lyxigt tält. Men det är mysigt när det regnar. Att ligga hemma och kura, läsa böcker, blogga och bara vara. Har fått låna Svante och Camillas ena kamera, de åkte ju hem idag. Så nu kan vi ta bilder igen. Och filma lite. Vi fick en Kalles kaviar av dem då de åkte hem. Vilken skatt!

Här är ett klipp med Russin på stranden.



Ja, i kväll blir det middag på Tavern med Jocke och Hasse (som äger Slow Down och kom ner idag) och så blir det såklart tennis. Tänk om han slår Nadal idag. Vilken skräll... Heja, heja Söderling!