onsdag 16 juni 2010

En regnig morgon med Rocky & Russin

I morse vaknade vi av att regnet fullkomligt öste ner och det smattrade mysigt på taket. Det är verkligen skönt med lite regn då och då! Pierre tog ändå ett morgondopp och räddade en krabba från att dö i poolen. Självklart kollade Rocky och Russin nyfiket på. Men krabban dog tyvärr...
Det kommer inte vara helt lätt att lämna de fantastiska hundarna som vi blivit så goda vänner med. Jag började packa igår. Har en hemskt massa övervikt så jag får väl skicka hem mina tegelstenar till psykologiböcker på posten.

Då jag packade la sig Russin bredvid mig och tittade på mig med stora anklagande ögon. Sedan började hon skälla på mig. Så där kort och lite surt som hon skäller då hon är lite avundsjuk på Rocky, om man klappar honom istället för Russin. Eller då Rocky är i sovrummet och hon vill in och tycker att det är för jäkligt att han ligger där och mår gott och inte hon. Det skallet skar som knivar i mitt varma hjärta just då. Det gör ont att lämna Russin, helt klart. Och jag tror att hon känner på sig att jag ska åka. Kanske såg det ut så när Heidi & Håkan packade och försvann.

Men vi vet nu att hon får det bra även då vi har åkt. Som tur är har vi hittat Alex som jobbar på Lanta Divers året om. Han flyttade hit till ön i januari och bor här nu. Han kunde mycket väl tänka sig att ta hand om Russin och Rocky och bo i Håkan & Heidis hus. Och han är här året runt. Tjohoo! Det betyder att Russin inte behöver vara på kliniken alls. Vilken lycka!

Tur att vi får träffa Russin i Sverige sen igen! Vi kommer och hälsar på i Stockholm då hon har kommit hem Heidi och Håkan. Hoppas ok? Bara så att ni vet... Och Rocky hoppas vi att vi får tillfälle att träffa på Slow Down igen, många gånger!

Men Rocky och Russin kommer nog sakna varandra, de är nämligen verkligen riktiga bästisar nu för tiden.

Dreamy Spa och Fotbolls VM

Just nu är det ju fotbolls VM. Pierre följer Fotbolls VM med STORT intresse. 3 matcher per kväll och natt. Den sista matchen går 01.30 så han går och lägger sig vid 04.00 varje morgon... som den fotbolls fantast han är. Får låna TVn i ett hus bredvid här. Toppen!





Men vi fångar ändå solnedgångarna de flesta kvällar. Ibland med en kall Sing Lek (liten öl) och ibland bara med en god fruktdrink utan alkohol.

Enligt Alain, ägaren på Relax Bay, hade tidningar i Belgien tips på vad fruarna kunde göra nu när männen ska kolla VM i en månad. Jag ser inte det som ett problem. Har hur mycket som helst jag vill göra här den sista tiden. Och så föredrar jag att sova på nätterna.

Igår var jag på Dreamy Spa och fixade mina ögonfransar så att de nu är dubbelt så tjocka och något förlängda. Nu ser det ut som att jag har maskara på mig dygnet runt utan att jag behöver sminka sig, rätt snyggt om jag får säga det själv. Det håller sig i några veckor. Sedan var det shopping några timmar. Pierre följde i och för sig med han med både till spa, där han klippte sig, och så shopping med en massa kul presenter etc...


Här kan ni läsa mer om denna fantastiska ö.

Lusten att utforska

Nu är det bara några dagar kvar här på Koh Lanta för mig. Pierre är ju kvar ett tag till vilket han är helt nöjd med. Det känns plötsligt som att det är så mycket vi vill göra tillsammans.

Mest har vi njutit av nuet varandra och miljön här på Slow Down och Klong Dao Beach då vi tagit hand om hundarna, vilket i sig har varit helt fantastiskt mysigt. Och de gillar också solnedgångarna... Brukar lägga sig så här på stranden och kolla. Men nu känner vi att vi har fått lust att utforska lite mer av ön igen.

Lätta motorcyklar är bra om man vill göra just det. Det är fantastiskt skönt att bara glida runt och titta, fika, stanna, utforska där vi får lust att åka och att det fläktar då man kör, härligt! Trafiken är lugn nu i lågsäsong så det funkar bra. Ni som tror att jag är brun nu efter snart 5 månader i Thailand kan ju kolla här... Jag solar nämligen nästan aldrig, det är för varmt helt enkelt. Och en sån här tunn klänning är ungefär det mesta jag orkar ha på mig. Allt annat är för varmt.


Vi åkte till restaurangen View Point, där man ser ut över hela den östra delen av Koh Lanta och de öar som ligger där. Vi tog en lunch och körde därefter till Old Town och kollade lite. Besökte en butik som tillverkar fantastiskt vackra hängmattor. Fick ligga i varsin hängmatta och fundera en stund. Somnade nästan inne i butiken, men det var lugn sa ägarn och serverade oss varsitt glas isvatten. Gott i hettan!

Såg där också en första skorpion, vilket varken jag eller Pierre hade sett tidigare. Den såg just så elak ut som jag hade föreställt mig. Som tur var var det redan någon som hade sett till att den inte kunde sticka oss. Om man då inte skulle råka kliva på taggen som stack upp...

En annan dag tog vi en tur ner till Klong Khong, som är en strand lite längre söderut. En tre kilometer lång vit sandstrand, med höga palmer och skön avslappnad lokalbefolkning. Moonwalk är en litet spartanskt ställe, samma ägare som vid Long Beach tror vi. Ser lite samma ut. Efter lunchen landade vi i några solstolar på stranden med varsin bok och en färsk frukt shake och bara njöt av stillheten, solen och att bara få sitta där. Vilken lyx!




Körde sedan vidare söder ut och tittade på fantastiska hus de håller på och bygga nedanför Klong Nin. Läckert! En vidunderlig utsikt. Hus med egen pool är till salu för 16 miljoner bht = ca 4 milj SEK. Man kan hyra dessa om man vill också...

Det byggs för fullt på ön. Även på Slow Down. Här ska nya lägenheter vara klara till december. Snickarna jobbar i både ösregn och strålande sol. Täckta med kläder från topp till tå för att skydda sig mot solen. Alltid ett leende då man går förbi. Det är rätt skönt att komma "hem" också när man har varit ute och kört några timmar.



Och hundarna blir alltid lika glada då vi kommer.