tisdag 26 april 2011

Glad Påsk!

Vi har haft en härlig påskhelg. Soligt och varmt. Thailändarna firar inte påsk. Men det gjorde vi. Trevligt!

Vi fick sill och nubbe på Slow Down. Hasse och Agneta bjöd på en helt underbart god påskbuffé. Eftersom man är rätt utsvulten på svenska råvaror var det som att hitta en skatt då man kom till dukat bord med knäckebröd, lagrad ost, ägg med räkor och kaviar på. Kalles såklart:-) Och så mycket mer. Och så sill i mängder. Senapssill, löksill och Abbas nya vodka lime sill bl a. Prova den ifall ni inte har gjort det. Den var grymt god!

Vi blev ett gäng som åt en god middag med nubbe och allt. Blandade nubbevisor på både thailändska och svenska eftersom även Noi var med och åt. Manager för Slow Down. Vi fick ställde oss även upp och sjöng thailändska nationalsången, Noi till ära. Hm, ja många andra sjöng, men inte vi. Om man har barn i Lilla Svenska Skolan lär man sig den. Barnen sjunger den varje morgon tror jag att det är. Eller i alla fall varje gång någon slutar och börjar. I alla fall får dem och även föräldrarna lära sig den där. Den är lång och svår. Men vacker och helt obegriplig för mig som vanlig "falang" som vi ju kallas här nere.

Har inga bilder från kvällen. Är lite dålig på att ta med mig kameran nu för tiden. Man tröttnar lite på att släpa runt den, en stor systemkamera. Nej, jag ska absolut investera i en Iphone eller någon annan telefon som kan ta bra bilder. Som man kan ha med sig i vardagen. Har inte blivit så eftersom att vi har thaitelefoner här nere. Men det ser jag verkligen fram emot sen, då jag har en sån. Då kan man koppla ihop den med allt annat ju. Superbra!

I alla fall. Vi mår bra. Det är varmt här nu så man är inte så sugen på att sola och bada. Vissa som badat på stranden nu har trampat på en rocka. Och det gör ONT i flera dagar. Så... vi hänger mest i poolen. Och så åker vi runt och kollar på lite hus och boende inför nästa år. Ska träffa lite olika folk och få tips om var vi kan bo då. Om vi väl får till allt så som vi vill ha det. Och det tänker vi att vi ska. För det är ingen omöjlighet. Bara lite trix och fix med livets alla delar. Ett ständigt puzzel. Men det är det värt.

På fredag flyttar vi till Slow Down och tar hand om Rocky en månad. Det blir myyysigt. Vi träffar honom nästan varje dag. Och Mango. De mår bara fint. Så fort vi kommer till Slow Down kommer Rocky springande emot oss och blir överlycklig. Och sen följer han med oss vart vi än går. Kärlek!

Pierre spelar tennis nu några gånger i veckan borta på Southern Lanta. Ett resort lite längre bort mot Saladan, där väldigt många svenskar väljer att bo under högsäsongen. Nu är det tomt och tyst. Inte många kvar på ön. Men vi som är kvar har det gott. Det är vackert på Koh Lanta, fridfullt just nu.

Solen har just gått ner nu. Solnedgångarna är verkligen helt ljuvliga varje kväll här! Vi ska snart åka och äta middag på Slow Down och säga hejdå till Hasse och Agneta som åker till Stockholm imorgon. Sedan är det i stort sätt bara vi och 10 av våra vänner kvar. Men vi är bjudna på fest till några av dem på lördag. Så det blir trevligt.

Njut av våren för oss också där hemma. Stora kramar från oss båda!