måndag 22 februari 2010

Oj, nu kommer det elefanter gående...

Det är så roligt när man är i nya miljöer. Det händer verkligen så mycket saker som man inte ens i sin vildaste fantasi kunnat tänka ut innan. Som exempelvis igår. Jag tog en långpromenad på stranden och kommer tillbaka till där jag började.


Pierre satt och jobbade med utsikt över samma plats på stranden. Han pratade just med en kund via Skype om en kampanj de håller på med. Och vad säger man till kunden? Oj, nu kommer det elefanter gående... Hm, kanske inte seriöst. Rökt på eller?

Folk red på dem. De gick långt ut, dök så att man inte såg dem och lekte i vattnet. De ville absolut INTE gå upp. Jag passade på och bada lite med dem. De ser så kloka och vackra ut!

Tentat av första kursen - belöning massage.

Jo, lite stressigt blev det med tentan. Jag fick sitta uppe hela natten och blev inte klar förrän kl 05.00 på morgonen (kl 23.00 svensk tid) Tentan skulle vara inlämnad kl 24.00 så jag hann ju gott och väl... Men det var otrooligt roligt att läsa. Har lärt mig en massa matnyttigt om motivation, personlighet- & utvecklingspsykologi, organisationspsykologi, vetenskapsteori och filosofi mm. Låter det krångligt?

Enkelt uttryckt handlar det om exempelvis.
Vad är en sanning? Finns det några sanningar? Enligt vem är det sant? Varför? Hur ser forskningen på sanningar, värderingar och verklighetsuppfattningar? Vem motiveras av vad, varför och hur? Hur motiveras vi människor till att utvecklas och förändras? Vad är stress och hur påverkar det oss fysiskt och psykiskt? Hur utvecklas vi människor biologiskt och hur utvecklas vår hjärna under livets gång. Och mycket mer...

Men nu har jag återigen lärt mig att det är viktigt med återhämtning efter stress och prestationer. Så, jag belönade mig själv med en massage i solnedgången. Den varade i 2,5 timma! (En ganska stor ödla glodde på mig och kom närmre och närmre hela tiden. Var lite orolig att han skulle hoppa på mig men han var bara nyfiken verkade det som.)Idag, dagen efter, efter vila och sömn, känner jag mig som en helt ny människa, återigen med en massa härlig energi!

Nästa kurs för mig börjar idag och handlar om ledarskap & grupp psykologi. Ska träffa min nya lärare Claes från Blekinge Tekniska Högskola och mina studievänner på nätet genom Adobe Acrobat Connect. Det blir spännande och se hur det funkar. Man har headset och ser varandra via webcamkamera. Fördelen är att jag kan sitta varsomhelst i världen. Hörde igår att det bara kostar 400 bht (100 kr) att flyga härifrån till Malaysia. Hm... Kanske blir en tur dit då vi behöver åka ur landet för att förnya vårt visum om en månad.