lördag 19 februari 2011

Zandra, Fredrik, Filippa & Gustaf

I fredags kom Zandra, Fredrik, Filippa 5,5 år och Gustaf 2 år hit och hälsade på. De är på semester i Phuket (hotell med bamseklubb) några veckor men bröt sig loss från alla björnar, lekar och pooler och kom ut till Lanta en sväng.

Bor på Ekerö i Stockholm nu förtiden så vi hinner nästan aldrig träffas längre. Men har god kontakt och vi har känt varandra i många år. För er som inte vet, så var Zandra en gemensam vän till mig och Pierre i många år sedan innan vi träffades, på var sitt håll.


Pierre växte upp med Zandra och har varit vänner sedan skoltiden. Jag och Zandra blev vänner någon gång i tonåren. Möttes för första gången på en skidresa till Sälen och sedan vet jag det mesta om hennes resa genom livet. Det har varit många turer genom åren...

Och Pierre och Zandra har bibehållt sin vänskap. Han var bl a. toastmaster på Fredrik och Zandras bröllop i Stockholm. Så vi har hängt med på hennes och familjen Christiansens resa i många år... Kul att synas här i Thailand! Zandra med då jag körde Mindfulness klass på Relax Bay vilket hon var väldigt nöjd med. Klasserna rullar på varje dag 10.30-11.30 varje måndag-torsdag. Fredagar kl 15-16.

I alla fall. Familjen Christiansen skulle bo i ett par kompisars hus och hade ingen aaaning om vad det låg i förhållande till där vi bodde. Men...

Det visade sig att deras vänners hus ligger precis nedanför oss och är en av de finaste villorna (beachfront villa) med pool i precis samma del på ön där vi håller till varje dag. Vi går förbi deras hus då vi tar ett morgondopp ibland och många gånger tänkt "undra hur det är att bada i deras pool och hänga där en stund... " Det är verkligen lyxigt!

Zandra och Fredriks vänner ska stanna här i åtta veckor. Annelie och Claes med tre barn. Ella, Edit och Elton. De är från Kullavik, Göteborg och har lite långsemester tillsammans med Supertrevliga verkligen.

Då Zandra även känner Thomas, kallad Sexis, sedan ungdomsåren var det ett kärt möte och igår hängde vi runt i lyxvillan och på stranden tillsammans.

När vi började luska lite bland vänner upptäckte vi snart att vi har många gemensamma känningar i Göteborg, såklart. Världen ÄR liten.

Flott ska det vara....Claes och Annelie bjöd på champagne i solnedgången där vi alla satt i kojan på deras tomt 2 meter från stranden. Och alla barnen fick kalasa på Ahlgrens Bilar och smågodis, från Lanta Divers. Det är Thomas som fixar godis hit till ön. Några ton varje år blir det.

Verkligen en härlig kväll med bra människor. Avslutade med en god middag på Moonwalk. Där vi är allt oftare. Det är gott och trevligt. Så varför gå för långt...

Nu har Zandra och Fredrik åkt tillbaka till Phuket så vi övertar deras vänner nu ett tag tänkte vi:-) Ser fram emot att träffa dem många gånger här igen!

Och Lukas, Thomas son, har fått en lekkompis. Han och Ella fann varandra direkt. Så det blir nog att vi fortsätter att hänga hos dem några fler dagar och kvällar... Pierre funderade lite på om vi kanske kan flytta in där nu istället, nu när Zandra och Fredrik åker därifrån och det blev så mycket plats över i huset:-)

Nä, men vi ska faktiskt kolla på ett eget hus idag. Så vi byter nog boende om en månad. Då får vi en alldeles egen pool med egen poolskötare. Och ett eget bananträd. Ska bestämma oss om hur vi gör idag. Men det lutar åt att vi blir med hus om ett tag i några månader, som det känns nu.

Kul att träffa Filippa och Gusaf också och se hur fort barnen växer! Otrooligt mysigt att dem var här. Många härliga samtal och skratt. Nästa gång syns vi nog i sommar på västkusten. De har hyrt ett hus i byn bredvid oss i Mollösund. "Hala" kallas det väl...

Tack för besöket!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar