torsdag 4 februari 2010

Idag har vi bestallt forlovningsringar!

(saknar prickarna pa skrivbordet, sitter i hotell lobbyn och skriver. Pierre jobbar pa datorn i hotell lobbyn och just pratat med Tobias pa Skype...)


Tankte dela med oss av lite karlek idag... Vi bestamde oss for att kopa ringar i Phuket. Pirr i magen! Men vart gar man? Lite svart att veta och nog mycket enkelt att bli helt grundlurade! Vill ju inte kopa nagon fake eller bling-bling ring direkt...

Men tillslut traffade vi en thailandsk man, fodd i Phuket. Berattade att han hade jobbat 18 ar pa den thailandska ambassaden. -Good Jewelry shop and quality! I took english captains there to buy wedding ring, sa han. Jo, da borde det val duga till oss ocksa, tankte vi. Pierre var positiv.

-Bara jag tror att det ar en riktig ring sa ar allt ok, sa han. Jag har ALDRIG nagonsin ens haft en ring pa mitt finger. Saaaa mysigt och kopa ringar!, sa han med ett leende fran ora till ora. Jag kunde bara instamma. Tack min prins.

Taxin svangde upp pa en stor vandplats utanfor, var det ett palats? Nej, bara en superLYXIG butik. Oj, sa vi. Sag ut som varsta Gucci Hogkvarteret. Hur ska det har ga? -Dimonds, fragade den mycket snyggt kostymkladde mannen som oppnade min taxidorr. -Vi far komma in har, sa Pierre, precis som att han kunde lasa mina tankar som vanligt, aven om vi har de har kladerna pa oss. Annars hade han inte kort oss hit, fortsatte han. Jo, vi hade ju bara strandklader pa oss sa jag kande mig LITE val underkladd.

Vi kande oss som sagt underkladda men dock som en kung och drottning nar vi klev in deras lyxiga lobby kantade av kostymkladda serviceminded man och kvinnor. Kom pa att vi gapade ratt stort bada tva nar val kom in genom dorrarna efter nagon minut. Det har var varre en Place Vendome i Paris!Hur stort som helst, MASSOR av jattefina smycken, superhogt i tak. Gigantiskt faktiskt.

Sa traffade vi en man som hade jobbat dar i 16 ar. Han visste vad han gjorde. Vi forklarade vad vi ville ha och han ritade och hamtade den ena ringen efter den andra. Tillslut var vi nojda och det kandes som att vi hade koll. Hamtas om 2 veckor, graverat och klart. - Just call me. My nickname is Mr Rose, sa han. Och da kande jag mig genast lite tveksam igen.. Men nej, tjohoo nu har vi bestallt forlovningsringar!

Vi har Certificate som bevis pa aktheten for varje ring, sa det kanns tryggt. Och vi kanner karlek och lycka i vara hjartan. Varma kanslor sprider sig latt i brostet. Jag grat en skvatt i taxin darifran, av lycka. Livet bjuder pa det allra basta just nu. Och nu vantar planering av brollop! Sa kul tycker vi! Man kan aven bestalla smycken har fran Sverige. http://www.thaijewelry.com/


I natt bor vi vid Karon Beach, Phuket. Varmt i hjartat och varmt utanfor. Ca 30 grader, kl 'ar 23.00. Dopp i poolen pa taket imorgon bitti blir en go start! Sen ska vi hamta Arvid pa flygplatsen. Har bor vi idag och imorgon natt. http://www.phuketheritage.com/