lördag 15 december 2012

Sol blandat med regn - snart åker vi hem

Elliot 7 månader

Sa vi att Elliot kröp sina första små steg för en vecka sedan? Vi fångade det på film!

Och att han går omkring i sin gåstol varje dag?

Hm, men hur gör vi nu då? Det här är verkligen en klurig situation.
Precis som livet har Lanta den senaste veckan erbjudit soliga timmar, regniga timmar, glada timmar,  febriga timmar (Elliot fick feber men är nu bra igen) volleyboll timmar, lite dystra timmar, fundersamma timmar och igår mulna timmar. Alla olika bra och dåliga timmar på sitt sätt... Vi känner oss lite mentalt mörbultade efter en turbulent vecka av många funderingar över livet på Lanta denna gången.

Diskussioner hit och dit både inom familjen och på Lanta generellt. Om myggor. Dessa enkla små insekter kan man tycka. Men efter flera fall av myggbett och folk som insjuknat i Dengue i år känns det rätt komplicerat helt plötsligt. Det finns ju dengue på Lanta och i Thailand generellt, varje år. Men just i år har det varit lite mer än vanligt. Ingen fara för vuxna. Vi får hög feber, ont i leder och kli i kroppen. Jobbigt, javisst. Men sen blir vi bra igen. (Vi har inte haft dengue själva utan kan bara berätta vad vänner som haft det säger...) Men vi fick reda på att barn under ett år kan få den farliga varianten av dengue direkt. Vuxna kan endast få detta vid upprepade denguefall. Risken är minimal! Men dock en risk vi bestämt oss för att inte ta med Elliot. Det känns för läskigt att utsätta honom för att vara här under en längre period som det är nu.

Så hur gör man när sånt här dyker upp då? Vi har samlat på oss hur mycket info som helst om Dengue och sedan testat varianten "om vi inte pratar om det, så finns det inte..." Vi har testat.. "vi pratar om det hur mycket som helst, så försvinner kanske oron"... Vi har även under flera dagar testat tankar som att "snart regnar det inte mer alls här på Lanta och då försvinner ju dengue myggorna helt och hållet" och "det är ju en sån otroligt liten chans att Elliot skulle bli stucken av just en denguemygga som bär på viruset, alla gör ju inte det". Men...det funkar inte för oss. Vi erkänner. Vi är lite "chicken" föräldrar.

Hur vi än vrider och vänder på detta så känns det inte bra i maggropen. Vi känner oss för oroliga för Elliot helt enkelt. Myggmedel och myggnät är inte heller helt kul att packa in honom i under så lång tid. Känns inte sunt. Och kan vi därför inte njuta av vad Lanta erbjuder känner vi inte att det är värt att stanna kvar här just nu. Därför har vi bestämt oss för att åka hem till Sverige igen med vår lilla familj  i år. Hem och fira jul med nära och kära. Det blir supermysigt!

Så nu har vi bokat om våra biljetter och åker hem den 22 december. Vi kunde boka om biljetterna då vi alltid bokar ombokningsbara biljetter. Huset i Sverige är uthyrt tom april så vi funderar på att övervintra i något annat varmt land istället. Kanske Spanien, Grand Canaria. Vi får se.

Lägenheten, som vi hyrt här är nu därför till uthyrning för någon annan som är intresserad. Och det verkar vara många som är intresserade. Det är ett bra pris, bra läge och en kanonfin lägenhet. Så det blir säkert inga problem att hyra ut denna.

Vi kommer tillbaka igen då Elliot har blivit lite större.