fredag 24 december 2010

Juletider på Koh Lanta

Juldagen sov vi länge och dagen gick i vilans tecken. Här är vår balkong med vår nya hängmatta. Den har vi redan börjat nyttja rätt frekvent.

Som sagt, det var fullt ös på julafton men en underbar kväll. Härligt att ringa hem sen och prata med alla kära och nära också. Den enda som jag saknade var min syster som suttit fast på olika flygplatser på sin resa till USA. Men idag fick jag reda på att hon landat i Californien och är i goda händer. Hade varit på julshow med Mariah Carrey. Wow! Så en varm julekram till dig Karin. Hoppas att vi hörs snart!

Här kommer lite bilder från julafton här på Koh Lanta.


Morgonen hämtade vi Anders och Christian vid Sand och spelade beachvolley. Förutom jag då som då hade ont i ryggen. Det är mycket bättre nu!


Jag passade på och ta lite bilder istället.... Pierre skadade sin tå, som nu är blå, men det är den där tån nr 4 som inte gör så mycket nytta ändå, tycker Pierre, så det gör inget. Men den börjar också bli mycket bättre.













Sen åkte jag och Anders in till Saladan och julshoppade lite. Och sen blev det massage för både mig och Pierre. Det gjorde ont, ont, ont på mig. Men Pierre tyckte att det var härligt. Därefter åkte vi hem och vilade, fyllde på med massor av vatten och somnade gott.

Och sedan var det kväll då jag och Pierre åkte till Sand och hälsade på för det stora julfirandet. De hade dukat upp fint inför kvällen och förberett en himlans massa konstiga uppträdanden och lekar.

Vi inledde med kall Anita (Pierres mammas) hemmalagade glögg med mandel och russin i solnedgången! Mycket gott! Thailändaren som serverade oss fick också smaka. Hm, I like , var hans kommentar. Så kall glögg i vinglas. Ja, det blir bra.




Vi fick en härlig julafton med Åkermans och hela gänget som hör till...

Familjen Åkermans. Anders Åkerman en barndomsvän till mig sedan första klass på Näset , eller var det dagis? Hm, kommer inte ihåg. Och Tessa som Anders alltid har hängt ihop med. Ja, det känns som alltid i alla fall. Och så deras underbara barn Sebastian och Hampus. Dem är mysiga dem.. hela familjen!







Kvällen gick snabbt. Vi fick fina masker att ha på oss. Och många fick tomteluvor och en fin ren....

Här är Tessas härliga syster Petra med sin goa familj, Christian och Anton (eller Tonna som han kallar sig själv) och som lärde sig att säga Pierre och Jenny. Imponerande!







Hoppas att ni alla har haft en härlig jul! God fortsättning på er allihop.
Så här såg vi ut på julafton. Och vi frös inte en enda gång:-)

Familjen Åkermans åkte hem idag och vi hade en sista mysig kväll på stranden med dem igår kväll då de generöst bjöd med oss på sin sista kväll på Koh Lanta. Tack för att vi fick hänga med er!

Och lite smått komiskt landade Stefan, Johanna och Zackarias med samma plan som Åkermans åker hem med... Och de kommer att bo på samma ställe också. Ja, som många vet är ju Tessa och Johanna väldigt nära vänner. Så det blir lite konstigt hela grejen... Dem åker och dem kommer, herregud vad konstigt...ja ni fattar... Men kul!

Nej, de hade inte sett varandra på flygplatsen sa Stefan förut då vi pratade med honom. Familjen Andersson har nu alltså nu landat och mår gott. Vi hoppas att få träffa dem imorgon. Det ser vi fram emot! Ikväll har vi suttit på stranden och ätit med sand mellan tårna och betraktat en vacker brasa. Det var lite kyligt ikväll, jag blev lite kall på armen.. Nej, skämt och sido. Tänker verkligen på er hemma i kylan. Kan inte vara kul med -15 grader. Här kommer en massa värme till er från oss. Vi har så att det räcker och blir över!

Jag ska snart gå och lägga mig och Pierre är ute och kollar på Sunderland. Viktig fotbollsmatch ikväll.... Vi har det verkligen SÅ gott. Det händer en massa kul. Skriver mer en annan dag. Kram på er!