torsdag 24 november 2011

Glada leenden

Det är verkligen underbart här! Man får tillbaka det man ger ut, säger folk som studerat hur vi människor funkar. Ler man, får man leenden tillbaka. Ser man arg ut är det inte så många som blir så sugna på att prata med en. Ser man nervös ut blir folk lätt lite obekväma i ditt sällskap. Ser man trygg ut känner sig folk sig däremot trygga med ens närvaro osv.

Och just det tycker jag är så fantastiskt här på Koh Lanta. Leenden överallt! Stora härliga och hjärtliga leenden. Vart du än går. Vem du än möter. Vänlighet och en ödmjukhet i närvaron som man inte annat kan bli glad av. Luras dem? Är falska? Kanske det. Man kan ju välja att se det på det sättet om man vill. Jag väljer att tänka att de faktiskt ler och skrattar glatt på riktigt. Vilket humör man än vaknat på blir man glad. Och vi blir glada redan vid frukostbordet. Förutom att vi vaknar och konstaterar att "jo, vi är faktiskt gravida" och tittar på magen som växer! så får vi glada gubbar på frukostbrödet.

Första rosten jag har mött som rostar symboler med bl. a glada gubbar. Typiskt thailändare på något vis! Något att ta hem till Sverige kanske?

Vattengympa

Här kör jag vattengympa varje tisdag och torsdag kl 10-11. Sai Naam poolen. (Bilden är lånad ifrån Sai Naams hemsida med godkännande ifrån Mia som är en av ägarna)

Det har varit mellan 8-11 personer varje gång på passen så det tycker jag är riktigt kul!

Töntigt med vattengympa tycker folk ibland. Nja, kanske det, men det beror ju mycket på hur man gör det. Bra för leder och mjukt och skönt ifall man har lite krämper här och var... Också skönt att köra i vatten då det är varmt! Vi har valt sköna låtar som passar de flesta och kör ett pass där vi jobbar igenom hela kroppen ganska ordentligt. Folk har träningsvärk efteråt och har hittills varit grymt nöjda. Säger de i alla fall:-) Så då är jag nöjd. Lite annorlunda då det står palmer mitt i poolen. Förra gången hade ett palmblad ramlat i poolen halvvägs och vi fick börja med att dra bort det först. Extra härligt tycker jag att man kör träning direkt under bar himmel.

Nästa vecka kör även Annika Myhre igång som vattengympa instruktör efter att ha fått en internutbildning (av mig) på Lanta Wellness. Det blir spännande!