torsdag 3 juni 2010

Sista månaden

Dagarna har rullat på och vi har jobbat och pluggat mycket den sista tiden. Därför har jag inte skrivit så mycket. Jag är inne på min sista tentavecka. En tenta som ska lämnas in imorgon och som känns superjobbig.

Men sedan kan jag bara vara och snart helt och hållet börja planera för mitt eget företagande istället. Det är mycket att tänka på inför framtidsplaner och att få ihop livet som vi önskar ha det framöver.


Ska hem till Sverige och landa snart, det ska bli skönt tycker vi båda. Kanske skjuter vi på vår hemkomst till efter midsommar istället. Det skulle kännas skönt att få landa i sin egen lägenhet nämligen då man kommer hem efter fem månaders resa. Samtidigt vill vi ju träffa alla på midsommar... Åh andra sidan kan man ju träffas efter midsommar också och då i lite lugnare tempo... Det är lite kluvet. Vi får se hur vi gör.

Då man pluggar och ska starta eget är det oerhört mycket att tänka på där hemma. Därför har jag varit i kontakt med både försäkringskassan, a-kassan, arbetsförmedlingen, skattemyndigheten och lite andra myndigheter. Oj, vad det känns konstigt att prata med dem. Regler är regler och det finns verkligen inga undantag. Byråkratiskt och så tråkigt, regler, regler och regler. En sådan skillnad emot thailändska leenden och no problem mentaliteten. Kanske skulle en blandning, en mix av båda kulturerna vara lite "lagom". Inte för rörigt och inte för uppstyrt, vara bäst?

Det händer inte så mycket mer här än att vi bara är och dagarna bara flyter på. Tar promenader på stranden, spelade beachvolley turnering igen, pluggar, jobbar, får massage och pratar med folk. Och hundarna jagar katterna som bor på området, såklart.

Här om dagen hamnade vi lite spontant hos Juni på Time for Lime och firade henne, hon fyllde år. Där var en engelsk kille som nu bor och jobbar här i Thailand. Han pendlar mellan Trang och Koh Lanta varje vecka. Så nu ska han lämna in vår kamera på reparation där. Det var ju bra.

En morgon med frukost på stranden träffade vi en krutgubbe på 78 år. Han var ute på en långresa och kom ursprungligen från Irland. Kritvita tänder, såg lite amerikansk ut. Tydligen brukar han resa from september - maj och är numera sällan hemma i Irland. Spenderar tid hos vänner runt omkring världen. Och för sig själv. Hade varit mycket i Indien. Han älskade Indien för både maten, människorna och kulturen. Ett av alla roliga möten. Han berättade om då han varit på Galapagosöarna. Dit vill jag verkligen åka någon gång, är säkert helt fantastiskt. Han tipsade om en kvinna som reste jorden runt och som hade lämnat sin man på äldre dar, då hennes man hade tagit sig en "one on the side", you know what I meen? frågade han oss med pilimariska ögon. Jo, jag tror jag fattar... Typiskt fransmän. Javisst, men nu har hon alltså stuckit och rest och skriver tydligen en fantastisk blogg som heter. Grandma´on the road. Tyvärr hittar jag inte den. Men, det är väl så pensionärer lever nu för tiden. De sitter inte hemma och stickar och sånt som min mormor gjorde. Nej, de reser jorden runt.

En annan kväll var vi på en restaurang och åt eftersom Mia och Mats som har Lanta Learning Center skulle åka hem. De har två barn. Kalle och Alice. Vi blev ett långbord och maten dröjde. Det tog 2.5 - 3 timmar innan vi hade fått mat allihop och vi var helt svimfärdiga... Så är det här under lågsäsongen. De kortar ner personalen till ett minimum så kommer det ett lite större sällskap, ja då får man helt enkelt vänta.

Vi skickade blomsterbud till våra mammor på morsdag. Ja, självklart via godhandling.se. Internet är ju fantastiskt faktiskt... Vi har nämligen världen bästa mammor. Tack för att ni finns!

Här om dagen drog det förbi ett oerhört åskväder. En stor knall som tydligen slagit ut Internet på många ställen runt Long Beach. Hundarna darrade och la sig tätt intill oss. Stränderna känns lite höstiga, trots ca 30-35 grader i vattnet. Det är ju folktomt och vågor gör att det flyter upp allt möjligt på stränderna. Det finns även en hel del maneter, så man känner inte för att bada just nu, även om det går.

Men mest finns det fullt av vackra stenar och snäckor att plocka om man vill. Och självklart vill jag det. Jag älskar nämligen sånt. Om det var möjligt skulle jag väl ha med mig en hel resväska hem med bara snäckor.... De är så vackra.

I går kväll hade Pierre biljardkväll med barnen. Emil, Maja och Felix. Och sen blev det filmkväll. Barnen sov över i "barnrummet" här. Åh, vad vi har det mysigt! sa Maja 7 år mest hela tiden. Och Russin fick också vara med. Men jag satt och tenta läste och bara var med lite då och då på festligheterna... Börjar känna mig jätteförkyld. Hoppas att det går över snart.

Pierre är just nu och spelar tennis med Svante. Idag tog han sin först massage. Han har inte känt för det innan. Men han kanske är på väg att komma ner i varv nu då:-)

Jag sitter hemma och tentar. Tog en liten pause. Russin håller sig mest nära mig hela tiden. Den lilla bushunden. Hon mår bara fint men rök ihop regält med sin kompis Rocky imorse. Ibland ger Rocky henne såna tjuvnyp så att man tror att Drama Queen Russin skadas ordentligt. Men det gick bra... Tar promenader på stranden med båda hundarna. Då får man ha med sig en stor käpp att försvara sig med. Ifall, ifall det kommer vildhundar som attackerar oss. Vilket har hänt.


Ja, snart är det bara några veckor kvar tills att vi åker hem. Skönt att det är så härligt väder i Sverige så att alla ni där hemma kan njuta nu också! Längtar efter er. Stor kram!