torsdag 13 januari 2011

Hurra, hurra på Pierres födelsedag!

GRATTIS PIERRE! Min vackra och fantastiska man. Wow, vilken helt otrolig kille han är. Hurra, hurra, hurra!

Han fick givetvis frukost på sängen (färsk baguette med bananshake och bananamuffins från franska bageriet) och present och färsk orkidé.

Sedan jobbade vi några timmar och därefter blev det någon timma på stranden med lunch och några härliga dopp i havet vid Moonwalk, som vi bor precis bredvid.

Kvällen fångade Pierre och jag med My i en bar som hänger på en klippa med vidunderlig utsikt över Koh Ha och horisonten. Tog en färsk mangoshake och kollade in solnedgången.

Det är en thailändsk kille som har byggt hela baren själv med sina bara händer och vrakved från stranden bredvid. Han sa att han såg platsen och tänkte att DÄR kan jag bygga en bar. På en klippa vilket ser helt omöjligt ut! Men han gjorde det. Allt kom till mig, sa han. Jag såg hur det skulle se ut.. Så... Han hade en såg, hammare, en handborr och ett spett. Sedan satte han igång och byggde ALLT själv. Helt otroligt! Han kallar den Simple House.

Han och hans fru har drivit detta nu i 5 år och de bor längst upp i huset. Yes, nice view, sa han. De gillar att bo där berättade han. Det enda var att aporna kom och åt upp deras squash som han odlade, annars var det bara bra.

Vi fick god mat som de lagade i ett enkelt kök bakom baren. Helt underbara människor med mycket livsglädje och njöt av att leva nära naturen och att betrakta utsikten. Och det går bra tydligen. Minst 100 turister varje dag.

Då Pierre frågade om han ville ha fler gäster fick vi som svar "No, not to many, I am a simple man. Don´t need more money. Good now!" med ett leende och skratt som kunde smälta is. Och han menade det, ur hela sitt hjärta.

Snacka om att njuta av det som är, vara tacksam för det man har och "leva sin dröm". Wow, vilken hero. Tack för att vi fick lyssna på hans härliga livshistoria. För vad är det vi strävar efter egentligen? Mer och mer och mer?

Nej, detta är livet i all enkelhet. Pierre hälsar alla att han mår bra. Och att han är grymt nöjd med sin födelsedag.

Vi kom på att man ju kan ta med sig datorn och sitta här och jobba då och då... Inte så dumt faktiskt.


Fick bevittna en helt ljuvlig solnedgång. Hm, inte sista gången på det här stället...

Nu är det kväll. My har gått hem och åker till Phuket och Kao Lak imorgon. Vi ska avsluta kvällen med en skön videofilm. Life is beautiful! Även om man är 40+, ja inte jag alltså...

Pierre tackar för alla härliga gratulationer från er alla. Tänker på er. Har hört att det är kallt och mycket snö hemma. Här kommer varma kramar från oss till er alla!