lördag 3 april 2010

Grattis Sunderland

Vill också bara gratulera Sunderland till vinsten över Tottenham! Pierres rödvita favoritlag som vann igår kväll. Förlåt Igor, hälsar Pierre... Två missade straffar, ett bortdömt mål för Sunderland och ändå vann dem. Stort och spänningen var olidlig.

Innan denna fantastiska match såg vi även sista halvleken av toppmatchen Chelsea - Manchester United. Grattis Jesper och alla andra Chelsea fans! Perfekt avslutning på en lyckad kväll.

Träffade även supertrevliga personer från Sundsvall. En tjej jobbade som säljschef för Ur & Penn i Västra Götalands regionen och kände min gamla granne Jessica som numera är butikschef på Ur & Penn Korsgatan i Göteborg. Åter igen, världen är liten.

Glad Påsk!

Tillslut fick vi vår sill och nubbe! Jag var såå sugen på sill och blev överlycklig när jag insåg att vi kunde äta påskmiddag hos Laila som driver svenska cafét Gafae Aroy.


Jansson, köttbullar, prinskorv, ägg med Kalles kaviar, sill och en iskall nubbe med Absolut till. Men Laila själv hade inte ens smakat på maten för hon gillar inte sill. Desto mer till oss...

Tack Laila!


Vi firade påsken med Henrik, Petra, Elvira, Jack, Johanna och My (7 mån). Glad Påsk kram till alla vi känner!








Boende och lite planer för denna månaden

Jo, vi bytte bungalow för några dagar sedan.... Denna månaden har vi båda rätt mycket jobb och studier så vi bestämde oss för att bo kvar här på Good Days där vi nu känner oss hemma.

Vi bor just nu i den bungalown som är närmst hit på bilden. (Blev erbjudna att bo i Ulrikas hus någon månad då hon åkte hem också. Ett otroligt generöst erbjudande som vi var otroligt tacksamma för, men som tyvärr inte passade in just då. Vi hade precis flyttat in här, packat upp alla våra saker och installerat oss både mentalt och praktiskt.)

Vi ska bo här nu tom den 13 april. Det var tyvärr några som hade bokat bungalown några dagar mitt april. Så då passar vi nog på och åker till någon annan ö några dagar. Sedan kommer vi tillbaka hit igen och stannar till den 25 april, fast då i en annan bungalow som är likadan.



Men den bungalow vi har nu är perfekt och är för övrigt en likadan som Henrik, Petra och Elvira bor i och som vi umgås med här varje dag (Här fika med Petra & Elvira på Good Days restaurang)









Poolen är ju precis utanför. Perfekt för ett morgondopp. Vi har sovrum, kaffekokare och badrum. Och så har vi en TV till Pierres stora förtjusning då han rattade in Champions League härom natten och kunde se Barcelona spela match! Zlatan gjorde två mål. Mer än så behöver man inte..



Vi har även en extrasäng i rummet. Någon som har lust att hälsa på oss? Solnedgången är precis utanför. I slutet av den här månaden har vi bestämt oss för att göra en visa-run till Malaysia, kanske bo några veckor på Koh Lipe och sedan åka vidare till östsidan av Thailand. Koh Samui och Koh Pha-Ngan där vädret kommer att vara bättre då. Vi får se... KRAM till alla som läser!

Spelkvällar

Vi har varit på två spelkvällar. Första kvällen blev vi hembjudna till Svante och Camilla på pokerkväll. Det var första gången jag spelade "riktig" poker. Riktigt kul! Vi var totalt 14 personer och hade 2 olika spelbord. Sedan slogs dem ihop till ett vinnarbord som gick vidare. Och jag var med på vinnarbordet! Pierre åkte ut innan. Är jag bättre än honom på poker då?

Ska hälsa till dig Rickard Åberg, om du läser detta, från en av "systrarna" som bor i Stockholm. På bilden längst till vänster. Hon var med då hon har hus här och tillbringar ett gäng månader på Lanta varje år tillsammans med sin familj. Ulrika, som hon egentligen heter är supertrevlig och har livnärt sig på att spela poker på fulltid i mer en 10 år. Ulrika och hennes syster spelar mycket ihop. En äkta supertrevlig pokerhaj:-)


Och henne slog jag ut på finalbordet. En riktig skräll som kan ha berott på nybörjartur...Tyvärr vann jag inte allt utan blev utslagen på finalbordet rätt snart. Ett svenskt par som heter Ante och Lydia vann och slog ut Svante bland de sista i finalen. Det var inte mycket pengar vi spelade om utan det var endast som en kul social aktivitet.

Eftersom Ulrika och Pierre kom på att de båda gillar backgammon blev det sedan bestämt att vi skulle köra en backgammon turnering på skoj hemma hos Ulrika kvällen därpå. Och så blev det. Jag och Lydia hamnade i finalen. Pierre åkte ut. Är jag bättre i backgammon än honom då? Både jag och Lydia är rätt mycket nybörjare så "rävarna" hjälpa oss finalister att ställa upp placering av markerna för spelstarten:-) Lydia vann det här, också. 200 bht rikare (ca 50 kr) var hon otrooligt stolt och glad! Lydia och Ante bor bredvid Ulrika med familj i Poseidon Villas här på ön. De var först ut med att köpa hus där. Härliga människor! Tyvärr har dem också åkt hem nu.

Ulrika och Malin (hennes dotter) var kvar sist av familjen här på Lanta och åkte hem i förrgår. Om några veckor flyttar hela familjen från Sverige till Malta för att Ulrika och hennes man har fått jobb på ett spelbolag där. Enligt Pierre har nog Ulrika fått världens roligaste jobb! Hennes arbete går ut på att kolla på fotboll hela dagen och bestämma vilka odds som ska gälla för spelen på alla matcher för just ett av de största spelbolagen i hela världen. Givetvis kollar hon både italienska, tyska, franska och spanska ligan men menar själv att hon egentligen inte är så intresserad av fotboll utan mest av just spelandet i sig. Spänningen då ett mål kan gälla en vinst eller förlust på ca 300 000 dollar är rätt fascinerande, menade Ulrika. Men då spelar hon inte med egna pengar.