onsdag 19 maj 2010

Pierre som thaikock


Det trodde vi aldrig! Att Pierre skulle bli en av frontfigurerna för en kokbok:-) För er som inte känner Pierre är han rätt ökänd för att aldrig någonsin laga mat, förutom varmamackor, lök, hämtmat och frukost... Men annars är hans intresse för matlagning likamed noll. Men han gillar att äta god mat...

Därför blev det lite komiskt när Junie på Time for Lime, en välkänd restaurang här på Lanta kom och och frågade oss ifall vi ville vara statister/modeller för hennes kokbok. Time for Lime är även mycket känt för sina matlagningskurser i thaimat.


I förrgår tillbringade vi sex timmar i köket hos Junie på Time for Lime tillsammans med en fotograf och en matstylist från Danmark. Vi tog fullt av bilder till hennes bok som blir en thai matlagningsbok med tips, recept och knep på hur man lagar god och enkel thailändsk mat. Och där står Pierre och skär lök i egen hög person, som om han aldrig gjort något annat!

Det är redan ca 2000 personer som satt upp sig på en intresselista för att få boken då den kommer ut och den är tydligen hett eftertraktad av många. Vi hade det superkul, i alla fall jag!

Och för er som inte varit där kan jag varmt rekommendera det ifall ni har vägarna förbi. De har en utsökt avsmakningsmeny med smårätter, goda mujitos och cheescake som efterrätt. Junie är ju också inblandad i att hjälpa hundar och katter här på ön. Man kan donera till henne för att hjälpa till om man har lust. Läs mer om Time for Lime här. www.timeforlime.net

Tennis

Vi har upptäckt tennisbanorna på Southern Lanta som ligger lite längre bort här på samma strand som oss. Kul att variera träningen!

Jag växte upp bredvid en tennisplan på Näset, Västra Frölunda i Göteborg. Då spelade vi tennis i stort sett varje dag. Ibland då jag inte hade någon att spela med kunde jag stå i timmar utanför vid vårt garage och slå för mig själv på en sådan där övningspryl som fanns då vi växte upp. En tung klump som man ställde på marken och som hade ett långt starkt gummiband med en tennisboll längst ut. Och så kunde man stå och slå den bollen och få den tillbaka igen alldeles för sig själv. Kommer ni ihåg?

Jag höll gärna på i timmar för mig själv. Och så lyckades jag rätt ofta repa min storasysters nya fina rack längst ut på spetsen, som jag självklart hade lånat utan lov. Förlåt Karin! Du blev alltid så arg. Men jag stod ju på asfalt och slog, så det var ju rätt lätt hänt...

I alla fall. Det roliga var att Camilla, som jag spelade med idag på morgonen, berättade att det var ungefär den erfarenheten hon också hade av tennis. Kunde inte annat än skratta och säga att vi då kanske var rätt jämna...

Så när Pierre och Svante tog initiativet till att spela tennis för kanske tredje gången nu inom några veckor, hängde vi på. Svetten lackade och Rocky skulle absolut hänga med mig då jag tog en strandpromenad till tennisen. Var lite orolig för att andra hundar skulle attackera honom, men det gick bra. Det var en härlig upplevelse att gå på en helt öde strand med en glad hund springandes runt omkring sig!

Det visade sig att det var superkul att spela tennis och att de där grundövningarna sedan Näset nog faktiskt hade gett mig lite grund att spela på. Jag vann nämligen, i och för sig med liten marginal. Camilla och jag var superjämna, vilket var roligt, så att vi slipper skämmas för varandra och så blir det lite spänning i matcherna också. Pierre vann över Svante idag. Jo, vi är rätt nöjda båda två faktiskt!

Så nu har vi fått blodad tand och har bokat tennisbanor på fredag kl 17 igen. Då ska även idrottsläraren och flygvärdinnan Mia hänga med. Hon är superduktig har jag hört, så nu är det bäst att ladda. Låtsas som om att man är någon som kan... Det ska funka har jag hört.