måndag 17 maj 2010

Smådjur i huset på Slow Down

Varje dag då jag vaknar tar jag en dusch och öppnar sedan upp alla vikdörrar runtomkring i huset. Hundarna skuttar runt och är superglada, pussar på oss och varandra och springer omkring och leker på gräsmattan. Här är en bild på Rocky, som vi nu har lärt känna väldigt bra. En otroligt klok hund som följer oss hack i häl från morgon till kväll, även då vi inte vill det... (Ibland blir det ett morgondopp i havet, med båda hundarna) Pierre tar alltid ett dopp i poolen då han vaknar. Solen skiner ju varje dag i stort sätt varje dag.

Under dagen har vi sedan öppet alla fönster och dörrar. (Det behövs i 37-40 graders värme.) Kanske är det en av anledningarna till att vi har fullt med djur i huset dygnet runt. Jag torkar av köksbordet från gecko-bajs flera gånger om dagen. Och det ligger små Geckobajs mest överallt här känns det som. Geckos springer runt på väggarna och jagar flugor och myggor, vilket ju är bra.


Det ligger allt som oftast lite olika typer av döda smådjur, flugor, sländor, getingar och sånt, lite överallt som jag, när jag ser dem, går och slänger ut. En dag hade vi en JÄTTE stor slända som flög omkring inomhus och absolut inte ville hitta ut. Här sitter den på lampan ovanför köksbordet. Den hittade aldrig ut och Russin åt upp den sen. Hm, jag visste inte att hundar äter sländor, typiskt en thaihund kanske...


Husgrodan som bor här bor på sin kvast i ett bamburör. Ibland är den ute och jagar mat på kvällarna. Hoppar då ibland omkring i vardagsrummet. Då får man kolla att man inte klämmer ihjäl den när man ska stänga alla dörrar. Den kan sitta lite varsomhelst.














Det finns så många vackra djur också. Fjärilar i mängder och i varierande vackra färger! En dag var det en vacker citronfjäril som satte sig på mig och satt där säkert en timma. Även då jag gick från stranden till huset klamrade den sig fast på mina jeansshorts. Det har jag aldrig varit med om tidigare...

Vi har även katter inne som ställer till lite olika scener. Nu när många människor som har lämnat ön märker man att det är många övergivna katter som söker sig hit för att få mat. Då Emil sov över här skulle han gå in i sitt sovrum med toalett då han plötsligt ropade - Det ligger en katt i handfatet! När väl även hundarna upptäckte det blev de helt tokiga och skällde och rände runt efter katten. Andra dagar jagar hundarna fåglarna som finns här. Jo, de skiter också på köksbordet då de får för sig att flyga in i huset.

Har lyckligtvis inte sett några ormar än. Men Agneta som äger Slow Down kom springande en dag för några veckor sedan, till Pierre bara i handduk, och hojtade att det var en orm som trillat ner från taket då hon duschade! Sedan valde hon att flytta ut ur sitt hus och bo i en Bungalow här. Dem hittade nämligen aldrig ormen... Så nu kollar jag upp i taket varje gång jag tar en dusch.

Däremot bodde det en kackerlacka bakom badrumsspegeln, vilket Heidi berättade för oss då vi flyttade in. För det mesta satt den bara och tittade på oss varje kväll då vi gjorde oss iordning i badrummet, ibland kunde den faktiskt upplevas som vacker med sina långa sprön.,. I alla fall helt ofarlig. Men en dag höll på att skrämma slaget på mig då jag borstade tänderna. Jag skulle böja mig ner för att skölja av munnen i handfatet. Då kom den springandes och satte sig bara någon centimeter från mitt ansikte. Jag blev löjligt rädd, för en liten kackerlacka. Men det kändes som att bli anfallen och den var ändå rätt stor... Nu är den död. Pierre sprutade antimyggmedel på toaletten en dag så att allt, inklusive kackerlackan, dog där inne. Men jag kan inte säga att jag saknar den direkt...

Ja, det var en liten rapport om småkrypen här i huset i vardagen på Lanta. Kram på er.