torsdag 10 februari 2011

Mång härliga besök


En dag på stranden med datorer i knät. Sawasdee. Och här sitter jag och Pierre i en "hydda" på stranden och jobbar med varsin dator i knät. Ser nog lite löjligt ut. Men det är ett härligt kontor. Havet glittrar, en tvåmastare seglar förbi utanför, lite go musik och har just ätit chicken med casewnut , ris och en sodavatten med lime. En klassiker. Jag har skickat förslag på halvdag med till Lilla Svenska Skolan här på ön som har bjudit in mig till en av deras studiedag. Ser fram emot att få komma och coacha dem.

En liten tjej som heter Deem har roat oss här i flera dagar. Hon är 2,5 år och förstår inte att vi inte pratar Thailändska, så hon pratar på för fullt. Söt som socker.

Det är verkligen roligt att det är så många som hälsar på här på Koh Lanta! I förrgår kom Johan & Susanne Belin hit med hela tjocka familjen. Så kul att äntligen få träffa dem! Vi har försökt att få ihop tid tillsammans hemma i Sverige men det har inte blivit av på länge. Jag var med och startade Hundra Reklambyrå en gång i tiden och jobbade många år med Johan som är en god vän till mig.

Så helt plötsligt, känns det som, har deras ett åriga Axel blivit 10 år:-) Hur hände det? Och var kom de andra två barnen ifrån? Otroligt vad snabbt åren går. Johan fyllde just 50 år. Hurra, hurra för honom! Några år i Sthlm för mig var ju också lite det som gjort att man inte haft så mycket tid... Så är det ibland. Man träffas intensivt under 5 år och sedan ingenting alls mer än en lunch då och då... Men, nu blev det äntligen av!

Axel åker skateboard och går i samma skola som Zackarias och Emil. Nygårdsskolan. Axel vet även mycket väl vem Noa Terneby är. En av mina kära vänners son.

Tyra är 8 år, håller på med gymnastik och somnar gärna vrålhungrig vid middagsbordet.

Igår fick vi vänta på maten i 1,5 tim. Vi beställde fisk. De kom ut 1 timma senare och sa "Oh, sorry sir, barracuda is no more" thai engelska)

Vi tror faktiskt att de åkte och köpte fisk för att sedan tillaga den. Det var en typiskt thairestaurang med lite slow style. Det är ju ok att vänta på maten här, det brukar man få göra, men igår var det lite väääl slooow. De som drev restaurangen var nog inte helt "vanliga" heller. Verkade lite väl simmiga i både rörelser, tal och blick... Hm, ja så är det här... Men det var supertrevligt att sitta på stranden med varm sand mellan tårna och lyssna på vågorna och lite skön reggae musik. Så det var ok att vänta lite. Men Tyra somnade igen, som sagt.

Belinarna bokade ännu en natt då de tycker att det är så mysigt här. Johan har fått öroninflammation och varit och fått pencilin hos läkaren. Men han är verkligen tapper och klagar ingenting utan bara är, precis sån som han är. Vilket är riktigt bra:-)

Vi fick en fantastisk sista kväll tillsammans och maten kom in snabbt och smidigt. Supergod berbeque on the beach med nyfångad fisk, bläckfisk och stor makrill i thaisås med koriander. Helt ljuvligt gott!


Har kört Mindfulness Meditation idag också, varje morgon kl 10.30-11.30 på Relax Bay Resort. Ibland kommer flera som är med, ibland kommer bara en, ibland kommer ingen alls. Jag kör min egen träning vilket som. Det är superbra. Känner att det gör mig riktigt gott.

Pierre sitter just nu och pratar med Tobias på Skype och vi har just också kikat på min vän Charlotta och hennes kollega Annas nya hemsida. www.cottonandbutton.se. Superfint verkligen!

Vi har också just skrattat gott åt Sebastian på en bild med MASSOR av godis. Annika har börjat skriva blogg (min svägerska i Stockholm) så nu kan vi följa familjen Myhre också. Det är bra då alla är så utspridda över världen. Verkligen kanonkul! Adressen är: yesterdayyousaidtomorrow-aniika.blogspot.com. Ps! Det finns även svenskt godis här. Ds.




Mina föräldrar är just nu i USA och har det väldigt bra! Varit i San Fransisco och just nu är de i Carmel. Det är så underbart att alla har det så bra. De skickar underbara bilder till oss då och då. Som den här tex... Idag har jag haft en längt attack efter ALLA nära och kära. Saknar er massor just idag. Längtan går i vågor.

Nästa vecka kommer Thomas Johansson, Pierres och Tobias kollega hit och jobbar ett tag. Det ser vi verkligen fram emot! Och särskilt Michelle som ju faktiskt lever tillsammans med Thomas:-)

Snart kommer kanske även Zandra och Fredrik med familj och hälsar på oss från Phuket. Oj, vad livet är härligt! Ser fram emot att träffa dem.

Jag och Pierre njuter också av solnedgångarna från vår balkong. Så här såg det ut häromdagen.