måndag 10 maj 2010

En dag bland korallreven

I onsdags förra veckan tog jag mig ledigt en dag och åkte ut och snorklade på Ko Ha. Jag var ute med Lanta Divers och ett gäng killar. Svante, Erik R, Stefan, Simon, Erik och några till. Det var första gången som Erik, här på bilden, dök. Jag smygtittade på genomgången med dykinstruktören. Här är tavlan som visar hur de ska dyka. Pierre var hemma och jobbade.



Det är så otroligt härligt att komma ut på havet en dag och bara koppla av. Och vi hade tur med vädret. Det var helt lugnt och stilla. Vattnet var ljuvligt turkost och kristallklart. Under ytan är man helt närvarande bland de vackra och förtrollande korallreven, i fiskarnas värld med sjöstjärnor och vackra snäckor och musslor. Man bara är. Man hör när fiskarna knaprar på korallreven då de simmar runt i sprakande färger. Det är så vackert, tyst, lugnt och fridfullt.

Jag snorklade själv med fenor och mask. De andra som var med på båten dök. Kände inte för det då jag har lite ont i öronen just nu. Först stannade vi i lagunen vid Koh Ha. Perfekt snorkling!




Sedan bjöds det på lunch i båten, något mer dopp i lagunen och sedan åkte vi ännulängre ut, utanför Ko Ha långt ute på havet. Där finns en till ö som tillhör Koh Ha men man är mitt ute i ingenstans.







De andra gjorde ett till dyk. Här, Svante och Erik. Jag hoppade i själv och dykarbåten la sig en bit därifrån. Alla andra försvann ner i djupet. Då kändes det faktiskt lite läskigt att snorkla helt själv med 5-30 meters djup. Man ser nämligen oändligt långt under ytan och havet är sååå djupt och mörkt då man är ute på djupt vatten, helt själv. Jag kände mig rätt liten där just då. Men det var en härlig känsla!

Förutom de vanliga fiskarna så som Clownfiskar och andra vackra gula, knallblå, svart/vit randiga och många många fler såg jag för första gången ett stim med ca 6 bläckfiskar och ett jättestim med Baracudas. En härlig dag på havet!