måndag 28 mars 2011

Telefon och hemresa.

När vi åker hem är en fråga som vi får i stort sätt varje dag just nu. Både från folk här på ön och av er där hemma.

Vi saknar så många där hemma och jag har haft längtkramp av efter er några dagar nu... Känns mest i magen. Liksom, ÅH vad jag saknar dem, i magen känsla.

Skulle så gärna vilja krama om er allihop med en eller rätt många bamsekramar. Men, men... Vi får höras på telefon istället så länge.

Ni vet väl att ni inte behöver ha Skype för att prata med oss? Det går bra att ringa till mig, Jenny, på tel. 031-799 52 92 och Pierre når ni på 031-360 88 40.

Precis som om vi vore hemma. Ni kan ringa från er mobil eller hemtelefon till exakt samma taxa för er som inom Sverige! Och har jag inte på datorn (Skype) som detta nummer går till vidarekopplas det till min mobil här i Thailand. Och då betalar jag i
nte så mycket för det heller. Så ring gärna! Men tänk på att tiden är annorlunda. Nu med svensk sommartid är vi dock en timma närmre varandra:-) När klockan är 9 på morgonen hos er är klockan 14 på eftermiddagen här. 5 timmars skillnad.

Ringer ni svenska förmiddagar och fram till att klockan 17 svensk tid är det inga problem.

Ni betalar alltså inget extra för att ringa hit. Så det är bara att ringa!

Vi har båda daglig kontakt med Sverige. Just nu sitter jag och skriver på Relax Bay Resort. En kaffe. Havet är grått, himlen är grå och det blåser storm. Men det är varmt och skönt. Har just varit och coachat en tjej som var glad att få en plan för att komma igång med sin träning Nu är det dags att jobba med lite planering inför nästa säsong här.

Vi har hyrt ut vår lägenhet i Göteborg tom den 27 maj. Hembiljett är bokad den 26 maj. Vi bor i huset där vi bor nu fram tills sista april. Sedan har vi fått erbjudande om att på Slow Down gratis och ta hand om Rocky. Träffade honom imorse. Han blir SÅ glad då vi kommer. Så det blir nog så. Men jag kanske har åkt hem då. Vet ju inte än.

Ska ha ett möte med Poolia nästa vecka, efter det tar jag beslut om jag åker hem tidigare eller inte. Telefoncoachning flyter på bra så jag kanske kan vara kvar här med min härliga man hela tiden ut:-) Det är alltså lite jobbfrågor som stundar och som kommer att avgöra om jag åker hem tidigare eller inte.

Här har jag just nu fem personer jag coachar inom Life coaching och "Komma igång och börja träna". Pierre jobbar på med Sponsorhuset.se och Zappa Event. Ska snart lansera en helt ny hemsida och de har just fått in ett nytt eventuppdrag för Omega 3. Så det rullar på.

Förmiddag jobbar jag med Lanta Wellness. Eftermiddag jobbar jag med telefoncoachning och Jenny Coach.


Igår vårstädade jag min hemsida www.jennycoach.se. Håller också på och gör en helt ny hemsida för Jenny Coach där jag kommer att erbjuda telefoncoachning och där man kan betala via min hemsida. Det blir bra. Ni kan gå in på min hemsida och läsa min krönika där som skickades ut från Spira Rekrytering. Den handlar om "att jobba i Thailand". "Working with wellness".

Vi saknar er. Så har ni lust och tid är det bara att ringa oss. Eller så ringer vi er. Och när jag kommer hem bestämmer jag nästa vecka. Pierre kommer hem den 27 maj, som det ser ut nu. Och den 28 maj är vi bjudna på sommarkalas hos Charlotta och Jörgen. Det ser vi fram emot!

Kram och ha en skön dag!

Dålig upplösning på bilderna

Har fått många kommentarer om att upplösningen på bilderna är dåliga på bloggen. Vet inte varför det ser ut så... Får ingen ordning på det.

MEN. Om ni vill se bilderna bra så är det bara att klicka på dem så blir de större och bättre. Så nu vet ni det:-)

Här är en på Rocky. Visst är han grymt snygg?
Tyvärr blev han biten av en av dumhundarna på stranden här om dagen. Men han mår bara fint. Blev lite skärrad bara... Han är ju inte en sån tuff hund och såg rätt skrämd ut då jag kom förbi för att trösta honom. Han låg som ett barn i min famn och bara njöt av att få bli tröstad.

Hm. Saknar er där hemma!

Och nu när jag ändå skriver kan jag passa på och gratulera både min kusin Maria igen och min underbara vän Charlotta som just fyllt 40 år. Ni kan kolla in Charlottas nya företag här!

Hon har just fått hem sin första leverans av hennes och sin kollega Annas nya och fina barnkläder.

Här är även en annons från Cotton&Botton.

Så nu är det bara att ringa henne och beställa kläder för fullt! Ni kan även kolla in skyltfönster i Haga i Göteborg ifall ni vill se hur allt ser ut. De har just nu en fin skyltning där i en av butikerna. Och en i Kungsbacka. Här på bild är hennes och hennes kollega Annas underbara barn. Inte konstigt att man längtar hem... Kontakt: Charlotta Svensson, designer and ceo.
Tel 0768-53 70 63
charlotta@cottonandbutton.se

GRATTIS världens bästa Charlie! Till både att du fyllt år och till er nya fina kollektion, nya återförsäljare och er snygga hemsida. Men mest av allt, bara för att du är du och är så jäkla go! Ser fram emot att fira dig riktigt ordentligt då vi kommer hem!

inflyttningsfest

Ska inte ni ha fest snart? - har folk frågat oss i omgångar. Hm, varför det? Tja, varför inte... När Michelle i fredags bjöd in sig själv och Thomas samt Linda och Tommy som vi lärt känna här. Det är sista helgen nu innan Thomas åker hem, sa Michelle.

Så jag gick hem ifrån Relax Bay, där jag jobbade på morgonen, och sa till Pierre... Du, jag tycker att vi ska ordna en enkel fest här imorgon. En infyttningsfest. Fyra har redan bjudit in sig så varför inte göra det enkelt för oss och bjuda in de andra också? Vad säger du?

Eftersom Pierre mycket sällan tackar nej till fest... så blev det så. Vi skickade ut inbjudan via sms på lördag morgon. Men vad ska vi bjuda på funderade vi på? Grilla? Ösregn. Nej, nog ingen bra idé.

Catering? Ja, så får det bli. Men vi har ju inga tallrikar och diska har vi inte lust med det heller. Och så fick Pierre en lysande idé. Vi låg i sängen och pratade. Pierre sa - Men vi kan ju kanske be vagnarna utanför 7 Eleven att köra upp till oss. Mest på skoj och vi skrattade. Sedan sa vi -Ja, men faktiskt. Detta är ju Thailand och här är allt möjligt. Vi frågar.

Och så blev det. Vagnarna är matvagnar med Thaimat. Pierre gick ner och frågade. Tanten som har matvagnen tyckte att det var en grymt bra idé. Efter en stund ringde hon och sa att hon tar även med en kompis som hade en pannkaksvagn. Ja, en sådan vagn som de säljer pannkakor ur.

Vi hade skojat även om det. Att... jaaa, och sen kan det komma en pannkaksvagn, som efterrätt.... Perfekt! Och så blev det:-)

Då Pierre frågade mattanten så var hennes man där och sa. Party? All night long? Where do you go after? Tja, det vet vi inte. Så han bjöd in hela sällskapet på ca 25 pers, som det visade sig att vi blev, till Ting Tong Bar där han och hans vänner skulle ha en livekonsert på kvällen. Precis på stranden.

Och så blev det. Folk kom vid 18 tiden. Snart kommer maten sa vi.... Och det gjorde den. Regnet öste ner då vi gick ner och beställde upp en massa gott och blandat. Till det hade vi givetvis laddat med både vin, öl och drinkar från Lanta Mart.

Det var fantastiskt kul och det blev en grymt härlig och rolig kväll först hos oss och sedan vidare till stranden vid Klong Kong. Det slutade sent, sent, sent på Ting Tong Bar. Men det var det helt klart värt!

Fantastiskt med alla goa människor vi har träffat här på Koh Lanta. Tack för att vi får uppleva Lanta med er!

Känns som att vi har varit vänner hela livet:-) Vad bra att folk bjöd in sig själva så att det äntligen blev så att vi faktiskt ordnade en fest tillslut...

Och det var ju Thomas sista helg. Så det var inte mer än rätt att han fick bli avfirad innan han idag åkte hem till Sverige idag igen. Och regnet, ja det fortsätter att vräka ner.

Igår hade vi i och för sig en riktigt skön och solig dag. I alla fall några timmar. Då låg jag och Pierre mest vid poolen. Solade oss och svalkade oss.

Pierre låg på en luftmadrass i poolen och läste "100-åringen" boken medan solen gassade. Det såg rätt gott ut faktiskt.

Men idag kan jag trösta er med att det ösregnar igen:-) Fullkomligt ÖS regnar. Men det är varmt och gott. Så Pierre har badat, även idag.

Ha det så gott i Sverige Thomas och hälsa vårsolen och Stigbergsliden från oss!

Funky Tuesday

Den 22 mars fixade jag och Michelle en Funky Tuesday på Relax Bay Resort.

Vi blev 12 glada och danssugna tjejer. Först hade jag Mindfulness och Life Coachning i grupp.

Sedan dansade vi Zumba med Michelle och avslutade med en skön avslappningsövning. Därefter blev det ett välbehövligt dopp i havet och sedan en god lunch på Relax Bay.

Och efter det så var vi några som åkte till Dreamy Spa och fick massage, Body Scrub och ansiktsbehandlingar. Bara att välja och vraka. Det kostar ju nästan ingenting. Jag gjorde en hel genomgång och betalade runt 300 kr. Lyx!

Oj, vilken tjejdag. Det får vi göra om någon gång....

Massor av varma kramar tillbaka...


Oj, vilket fint kuvert och hälsning vi fick med posten hit till Thailand i förra veckan. Tack, tack och tack Jenny, Oliwer och Alexander! Massor av varma kramar tillbaka till er.

Det var verkligen SÅ kul att få fixa resan till Barcelona för er! Det är just detta som är så härligt. Att få möjlighet att göra folk glada.

Och vi i vår tur tackar varmt Min Stora Dag för att ni gjorde det möjligt för oss som volontärer att ordna något som betyder så mycket för en kille som kämpar, och hans underbara familj!

Här kan ni läsa mer om Min Stora Dag som hjälper barn att uppfylla deras drömmar. Och att vi får vara med och göra det är en stor ära för oss!

Ser fram emot att komma hem till Sverige och engagera oss i fler stora dagar för fler härliga killar och tjejer.


www.minstoradag.org