onsdag 19 januari 2011

Uppstart av Mindfulness klasser på Relax Bay Resort

Min första kund kom på min Mindfulness klass idag! Om man inte räknar med de tre underbara personerna som kom på Access klasserna för My. Men det var ju Mys kurs...

SÅ det känns extra kul idag att ha genomfört min första Mindfulness klass. Tjejen som kom hette Lisa och var från Tyskland. Hon bodde på Relax Bay Resort. Snacka om att jag blev glad. Komiskt var att hon var klädd precis som jag (nästan på pricken) och var väldigt lik mig, och jobbade på DDB reklambyrå i Tyskland. Jag har också jobbat på reklambyrå innan jag omskolade mig inom friskvård och personlig utveckling. Hon var trött på stressen och hade tagit en vecka ledigt och åkte runt i Thailand och just landat på Koh Lanta. Vi hade mycket att prata om:-)

Det var min tredje dag som jag körde Mindfulness klass. De första två dagarna körde jag helt själv, för det var ingen som dök upp. Men skrattade bara åt att jag satt där helt själv, det är ju lite komiskt. Att man förväntansfullt väntar på att någon ska komma och så dyker ingen upp. Tröstrar mig med att jag inte hunnit göra så mycket reklam för det än heller så det är ju inte så konstigt. Passade istället på att njuta själv och öva och känna in miljön några dagar. Så det var ju bra att inte någon dök upp faktiskt.

Har även varit hos munken i klostret och övat meditation nu tre tillfällen. Då får man gå upp kl 5 och köra meditation mellan 6-8. Det har varit väldigt berikande och lärorikt men även kämpigt och mycket myggor. Det passade inte in i mitt liv just nu då det har varit så mycket annat så jag avbröt för denna gången och får ta upp träningen där en annan gång, om jag får lust till det.

Själv har jag övat meditation, avslappningsövningar och olika typer av yoga nu i fyra år regelbundet, så det känns som att jag i alla fall har lagt en bra grund för just mitt eget kroppsmedvetande. Det är mils skillnad på mitt sätt och leva idag och det jag levde då jag arbetade på reklambyrå. Lyssnar mer på mina egna signaler och lever mycket mer här och nu idag. Och följer min lust. Alltså vad jag har lust till. Det är superhärligt! Även om jag självklart faller tillbaka till mina gamla mönster om och om igen med ett prestationsorienterat sätt att leva. Gör jag så duger jag, typ.

För det är ju så med förändring. Men jag övar varje dag. Jag övar mycket på att vara i varandet istället för görandet, då vi alltid är på väg någon annan stans. En balans är bra. Och det är olika för alla, vad som passar såklart. För mig njuter jag mer av livet då jag är här och nu. Så vad är det jag lär ut nu då egentligen?

Mindfulness kommer från den buddistiska traditionen och de klasser jag kör är hämtade och förädlade utifrån Jon Kabat-Zins teorier. Gick en kurs i höstas för Mindfulness Akademin i 8 veckor där jag fick lära mig varierande delar utav Mindfulness och praktisera det varje dag. Har fortsatt med detta flera gånger i veckan ända sedan dess. Det blir mer och mer en del av mitt liv och integreras mer och mer i alla delar av mitt liv.

Jon Kabat-Zin som grundat dessa klasser är läkare och arbetar i USA. Han har bidragit till att Mindfulness nu finns över hela världen och att det finns mängder av stresskliniker som öppnat för att hjälpa folk att förebygga stress. Jon har använt Mindfulness program för patienter med stressrelaterade problem, sömnsvårigheter, koncentrationssvårigheter samt för att kunna leva med kroniska smärtor bättre. Forskningen han gjort kring detta har rönt stora framgångar, integrerat övningarna inom sjukvården och har hjälpt tusentals människor att få ett mer medvetet och därmed bättre liv.

De klasser jag kör bygger på dessa teorier och jag använder tekniker som sedan kan hjälpa människor att hjälpa sig själva och där de kan lära sig att leva mer här och nu, sova bättre, hantera stressiga situationer eller helt enkelt bara LEVA mer. Vara där de verkligen ÄR, i nuet, ögonblick för ögonblick, mer medvetet. Utan att tankarna försvinner iväg till framtiden eller fastnar i gamla minnen, utan är HÄR och NU. Jag har mycket kvar att lära. Det tar nog ett helt liv och ens det räcker. Men jag har ju ändå lärt mig rätt mycket saker som jag kan dela med mig av, för de som är intresserade.

Våra hjärnor svävar iväg i tankar och bedömningar hela tiden, och det behöver vi också för att leva. Men att bli mer närvarande i nuet skapar ett rikare liv. Vi känner vad maten verkligen smakar, hör vad folk säger, ser världen runt omkring oss, vi kör bil då vi kör bil, vi ÄR här och nu helt enkelt, men så svårt på samma gång.

De övningarna och klasserna jag har är träning för just att vara här och nu i sin kropp och i sitt sinne. En guidad meditations klass kan man säga. Jag kör både sittande och gående meditation. Idag körde jag en kroppsscannings övning och Lisa var supernöjd!

Förhoppningsvis har jag hjälpt en människa att få tekniker för att hjälpa sig själv och att bli mer medveten om sin kropp. Det känns väldigt väldigt bra! Det har varit mitt mål med denna resan. Att sitta och köra klasser på Relax Bays yogaplatform. Så nu har jag bestämt mig för att fira med en riktigt god fruktshake idag och tacka mig själv för att jag har tagit mig dit jag är nu. Nu kan jag bara fortsätta att ha det så roligt och bra som jag har det här.

Så nu är det dags för nya målsättningar och handlingsplaner. Får nu fundera på hur de ska se ut. Har lite visioner att gå på men nu behöver jag bli lite mer konkret igen. Det är så himla kul och spännande att leva! Vad mer är möjligt?

Imorgon kommer Michelle hit och hon ska också börja köra klasser här. Det blir riktigt kul! Har satt ihop ett schema för oss som vi kommer att köra fram till i slutet av april. Hon ska köra Pilates, Mamma/baby klasser, Föräldrar/barn klasser och Body And Mind klasser. Tillsammans ska vi även köra endel vattengympa pass och jag kommer att ha grupp coaching på schemat också.

Vi kommer även att ha Lanta Wellness dagar på söndagar med blandade aktiviteter, föreläsningar, livsstilscoachning och träning för att hjälpa folk att höja sin medvetande nivå kring hälsan att träna både kropp och knopp. Det ska bli riktigt kul! Alla är hjärtligt välkomna.

Jag kör även professionell telefoncoachning för den som är intresserad av det och som inte kan komma till Thailand. Det är till för de personer som är intresserade av att förändra eller utveckla sina företag eller personliga liv på något sätt. Är med i lite olika nätverk så nu börjar uppdragen trilla in. Så hör av er ifall ni eller någon ni känner är intresserad.

Men det börjar ju som ni vet alltid med att man själv VILL ändra något och ser coachning som ett stöd för att skapa just denna förändring och utveckling.

Prova gärna gratis en gång ifall ni vill så kan ni se om det är något för er och fundera på vad mer precist det skulle kunna vara som hjälper er med i så fall:-) Maila mig på info@jennycoach.se så bokar vi in en tid då jag ringer upp er. Läs mer på www.jennycoach.se