måndag 5 april 2010

Hund med hus på köpet

Tror ni på ödet? Jag tror att jag gör det efter den här historian som vi var med om igår. Allt har gått oerhört fort så vi är båda två fortfarande lite chockade. Så här var det. Vi ligger fridfullt i poolen utanför vår bungalow igår och bara läser och slappar. Precis så som man ska göra på en lugn påskdag.

Senare på dagen kom Svante, Camilla med barnen Emil och Maja förbi efter att ha varit ute och nakenbadat mitt ute på havet. (De köpte en egen motorbåt då de kom hit till ön i september. De ska just sälja den nu ifall någon är intresserad?) I vilket fall. Där ligger vi och badar, läser böcker och har det gott. Vi har ju just bestämt planerna för april och känner oss rätt nöjda med det.

Då säger Svante -"Förresten, det är en familj som behöver en hundvakt till deras hundvalp. Kanske ni är intresserade? För då kan ni bo i deras hus i stort sätt gratis i två månader. Ett jättefint hus på Slow Down Lanta vid Time for Lime, Klong Dao beach." Men det är bråttom. De behöver svar redan idag för de åker till Bangkok imorgon, fortsätter Svante. Vill ni att jag ringer dem? www.slowdownlanta.se
De brukar spela beachvolley på Slow Down och vi hörde detta genom vänners vänner...

Spontant säger jag då. -"Nej, vi är inte intresserade. Nu bor vi ju här och kommer inte att stanna så länge på Lanta som två månader till." Hm, men nästan gratis och på Slow Down med beachvolley varje dag låter ju bra efter närmare eftertanke tyckte både jag och Pierre... Och en hundvalp är ju rätt gullig.

Efter några minuters funderande bestämmer vi oss för att i alla fall åka och träffa Håkan & Heidi, som hus-& hundägarna heter. Hälsa på och kolla in vad det är de önskar få ut av sina hyresgäster. Svante hänger med och vi tar en gemensam tuk-tuk och åker och kikar på huset.

Huset ligger fantastiskt i en oas precis bredvid en härlig pool, 50 meter till stranden. Vi möts av en superglad och söt hundvalp som bara är några månader (han hette Russin och var 4 månader visade det sig) tre småtjejer och deras föräldrar Håkan & Heidi.

Heidi hade hittat Russin som valp bredvid Slow Down. Där låg han och gnydde bara några veckor gammal, loppbiten och inga vuxenhundar som såg till honom. Heidi tog hand om honom, lusade av honom och gav honom mat och ett hem. Nu är han som en självklar ny familjemedlem och de har bestämt sig för att ta hem Russin till Sverige. Men de måste vänta till oktober av olika anledningar och behöver nu någon som ser efter honom tills dess.

Området byggdes med 9 hus för några år sedan och projekterades av två svenskar. Hasse & Agneta. Men det är inte det bästa. Det här huset visade sig vara helt fantastiskt snyggt inrett! Precis vår smak.









Det visar sig att Heidi är inredningsarkitekt och har fått vara med och bestämma exakt hur hon och Håkan ville ha huset på ca 160 kvm, 2 vån.

Pressad bambu i kök och köksmöbler, mörkbruna fantastiskt vackra trägolv och ca 8 meter i takhöjd med ett loft för TV och mysrum.

Helt ljuvliga detaljer med vackra tyger, snäckor, en porlande fontän, ismaskin, våffeljärn, en hängmatta och mycket mer. 2 sovrum med egna superfräscha toaletter och duschar. Och det ingår trådlöst Wi-fi (internet). Perfekt!

Jo, jag tackar! Det här känns helt rätt. Och vi tycker båda två att då vi nu sett vad som gäller är en otroligt bra deal för oss. Absolut värt att flytta och ändra planerna för. Och Russin är en fantastiskt livfull, go och glad thaihundsvalp som vi mer än gärna passar i två månader.

Håkan och Heidi var väldigt nöjda med att vi ville ta hand om hus och hund några månader. En Win-Win situation, tyckte Heidi och vi kunde bara instämma. Vi har nu lovat att ringa barnen med Skype så att de kunde få se och prata med Russin live.

(För övrigt är dem en fantastiskt härlig familj som letar efter en hästgård att inreda som sitt nästa projekt, utanför Stockholm. Någon som har en sån till salu? De bor nu i Älvsjö.)

Lite omtumlade känner vi oss nu så här vår första dag i huset. Ja ha, så nu har vi hus & hund då och ska köpa hundmat... Vi har även cyklar vi kan använda här. Russin kommer att få mycket kärlek!


Vi var här kl 7.30 i morse och det var med lite sorg i hjärtat vi lämnade Good Days. Vi sa hejdå till Håkan, Heidi och barnen och flyttade in då de åkte. Russin hämtades ungefär samtidigt då han fick åka till veterinären med en annan hund (Bianca) och en apa från ön för att få vaccin sprutor i Trang. Det är Juni på Time for Lime som hjälper till. Vi lovade barnen att inte ta med Russin hem till Göteborg utan bara passa honom här på Lanta.

Att vi nu bor här och är hundvakter är fantastiskt och som Heidi sa så kan det vara ödet. Att vi är här och att det känns så bra för alla parter. Så är det nog. Russin somnade direkt efter middagen. Antagligen rätt trött efter besöket hos veterinären. Vi blev kompisar direkt och han verkar gilla sin nya "låtsasmatte".

Vi tackar Svante med familj genom att bjuda på våfflor imorgon. Kanske även Russin gillar sånt, vem vet?