torsdag 27 maj 2010

Pluggar och jobbar

Det låter ju som att vi bara är ute och äter middagar... Men vi har fullt fokus på jobb och studier under dagtid. Pierre jobbar ju hela tiden sina åtta timmar här nere och jag pluggar för fullt att hinna med inlämningsuppgifter i min psykologikurs varje vecka.

Det är rätt hårda studier tycker jag. Och det är ju heltidsstudier på universitetet så det tar sin tid. Just nu läser jag Kognitionspsykologi del 2. Om hur våra sinnen fungerar och hur de påverkar våra inre kognitiva processer, föreställningar om livet, samt våra känslor, eller emotioner som man säger på finspråket.

Jag ligger nästan i fas men jag har fått sitta och plugga och jobba mer än åtta timmar varje dag den senaste veckan. Vissa dagar sitter jag vid stranden, andra dagar hemma och ibland här Lanta Learning Center.

Det är oerhört mycket litteratur att plöja igenom. Både på svenska och engelska. Men det går ju bra. Har klarat alla tentor hittills och det känns oerhört skönt! Nästa tenta får jag imorgon och ska lämnas in nästa vecka. Man får flera uppgifter som är rätt omfattande och där varje uppgift tar ca 1-2 dagar att svara på. Så det är en intensiv vecka nästa vecka. Min sista tentavecka. Sedan är kursen slut.

Har även ägnat mycket tid den här veckan till att planera mitt eget företagande och har inte alls haft lust att ta tag i böckerna, men det har jag ju varit tvungen att göra ändå... Veckans uppgift är att tolka en svår artikel på fackengelska. Den ska redovisas på svenska, analyseras och debatteras. Så det är bara att göra det, även om lusten just nu inte finns där.

Att planera mitt eget företagande inom hälsa - & personlig utveckling är betydligt roligare. Så det skulle jag mycket hellre vilja göra hela tiden. Skriver på idéer, skissar på avtal och beräknar kalkyler för min framtid. Vi får se var det landar. Men min dröm är att kunna jobba med mitt eget företag både i Sverige och i Thailand på sikt. Jag har kanske möjlighet att komma hit och jobba nästa år. Det hade varit fantastiskt inspirerande, utvecklande, roligt och helt enkelt underbart!
Foto: Erik Raabe, Klong Dao Beach

Och Pierre jobbar, jobbar och jobbar med Sponsorhuset.se och Godhandling.se och såklart med helheten med hans och bror Tobias företag Zappa Event. Det flyter på bra, tycker han själv i alla fall:-) Men visst saFår till en massa avtal med företag hemma i Sverige via mail och telefonsamtal och alla där hemma gör ju ett fantastiskt bra jobb! Tur nu när han är här några månader. Det är fantastiskt kul att det funkar så bra!

Om ni shoppar på nätet så gå via Sponsorhuset eller Godhandling så gör pengarna lite mer nytta! Hittills har dem dragit in ca 7 miljoner till de olika ändamålen. Bara ett klick extra. Vill ni ha nyhetsmail, erbjudanden och följa med i vad som händer där varje vecka så är det bara att anmäla sig på hemsidorna. Så det gör vi också. Pluggar och jobbar alltså. Kram!