torsdag 10 juni 2010

Kan man verkligen äta eremitkräftor?

Nu när alla turister har åkt hem används tuk-tukarna till helt andra saker än att köra taxi i. Så som att fiska eremitkräftor tex.

När jag var barn och var ute och seglade med mina föräldrar, vilket vi gjorde varje sommar på västkusten, var det en ö ganska nära Dragsmark och Lysekil där de hade en stor sandstrand och där det kryllade av eremitkräftor. Kommer inte på namnet just nu... Men tanken att äta dem kom vi aldrig på.


I alla fall, det kryllar även av eremitkräftor på denna strand. Men man får gräva runt i sanden för att hitta dem. Idag var det eremitkräft fiske, eller vad man nu säger, på stranden vilket jag upptäckte då jag gick min nästan dagliga strandpromenad.






Då stranden nu är öde befolkas den av de personer som bor på ön och som gärna plockar dessa delikatesser för att äta. Så här kan det se ut då en dag som idag. Det är varmt ute men man har ingen lust att bada just nu. Det känns som sagt som en väldigt varm höst. Fångsten var god och det ständigt leende folket var lika glada idag som alla andra dagar... "Can I see, oh good picture... "

Självklart var Rocky och Russin också med. Och Russin skällde bara en enda gång. Det går sakta men säkert framåt med att vänja henne vid thailändare.



Tips för lek med eremitkräftor är att ställa några i mitten av en rund cirkel och sedan tippa vem som vinner = komma ut ur cirkeln snabbast. Man får välja en eremitkräfta var. Mia & Sixtens favoritlek. Hoppas att ni mår bra ifall ni läser detta. Kram på er.