torsdag 5 maj 2011

Nu åker vi på bröllopsresa.

Stuwie, på bilden, är kungen bland djuren här. Hundarna vågar inte ge sig på honom för han har sån otroolig pondus. Helt klart en förklädd tiger.

Förra året välte han ner en skål ifrån en hylla högt uppe. Skålen damp ner med en smäll, precis där jag just hade stått, men som tur just flyttat mig. Han är en elak jäkel:-)

Förutom Stewie är det mest Peo, Pierre och jag här nu. Förutom katterna och Rocky. Och så en kille som har en Kontiki dykarfirma och som bor här tillfälligt i Helles lägenhet.

Helle är från Göteborg och köpte en lägenhet här förra året som hon nu inrett och kommer vara i allt oftare... Peo har hand om alla katterna. Eller om det nu är katterna som tar hand om honom kanske... Och så tar vi hand om Peo. Eller hur det nu är. I alla fall. Jag frågade idag hur många katter han hade i huset "-Jag vet inte..." svarade han. Det är lite blandat, svarade han. Det är lite olika varje dag."

Jag kan verkligen höra min moster Ninnis kille Lars-Eriks kommentar en gång hemma på Näset då det var samma sak där jag växte upp. Många katter som kom och gick. "-Får denna katten vara här nu?" Ja, det kan man verkligen undra Peo. Men Peo har stort hjärta och låter katterna vara där. Rocky är med oss så det är ju lugnt. Annars är en av hans absoluta favorit sysselsättningar just att jaga katter.

Vi har poolen för oss själva och stranden för oss själva. Det är tyst och lugnt. Sitter och jobbar nere vid stranden varje dag och hör vågornas brus. Det är så vackert! Vädret är varmt och gott. Tar promenader på stranden varje dag och njuuuter av lugnet.

Ikväll har vi varit och ätit middag hos Tomas, Sripray och Lucas. Nok och några fler var där från Lanta Divers också. Så mysigt! Sripray och Lucas åker och hälsar på släkten där i norra Thailand imorgon. Lucas mormor, morfar och alla mostrar bor strax norr om Bangkok. Vi fick helt ljuvligt god thaimat! Och till efterrätt fick vi hembakad kärleksmums som Tomas gjort. Han älskar att baka. Sedan visade Lucas oss några Tom&Jerry avsnitt. Nostalgitripp.

Nog faktiskt den godaste thaimaten jag ätit här någon gång. Verkligen stor skillnad emot thaimat som serveras ute på restaurangerna. Detta var verkligen super gott! Men så är ju Sripray även kock på The Frog som är en av de finaste restaurangerna här på ön. Och hon älskar att laga mat.

Vet ni var en hel fläskfilé kostar på marknaden?, frågade Tomas oss idag. Hm, vi gissade men kom inte ens i närheten. 60 bht för lite mindre än 1 kg. Jättefint kött. Ca 15 kr. Blir lika förvånad varje gång man köper råvaror. Det är verkligen superbilligt. Ska försöka att komma ihåg och köpa med mig lite färsk svartpeppar och chili hem. Något annat som ni önskar där hemma?

Igår var vi barnvakter för Alice och Kalle. Mats och Mias barn.

Pierre var en tur i Krabi med Tomas och Peo och förnyade dagar till sitt pass på Imigration Office.

Där man får nya stämplar i passet så att man inte får böta eller åker i fängelse för att man inte har ett giltigt pass. Så det är rätt bra att fixa nya dagar då de gamla går ut... Mitt pass håller hela vägen hem, så jag är klar för denna gången.

Eftersom Pierre var i Krabi hämtade jag Alice och Kalle i skolan. Tog en promenad på stranden dit med Rocky.

Väl framme orkade de inte gå i värmen så vi tog en tuk-tuk med barn, mig och hund och allt tillbaka till Slow Down. Där blev det ett dopp i poolen. Lucas och Sripray kom förbi och badade med oss också.

Då Pierre och Tomas kom blev det fotbollsturnering på stranden. Ända till solnedgången då vi avslutade med en fruktshake och god middag på Slow Down.

Imorgon åker vi på bröllopsresa till Phi-Phi Island och stannar där en lååång weekend. Tar båt över tidigt på morgonen. Tar ca 1,5 tim. Har bokat en lyxig bungalow till oss med eternity pool. En sån´ni vet där man ser havet i bakgrunden "evighetspool". Vart vi ska bo lovar vi att berätta senare. Men nu håller vi det för oss själva. Ska bara njuuta av lyx, SPA och glamour några dagar och bara unna oss en riktig Honeymoon. Det är vi värda tycker jag efter allt hårt slit denna säsongen. Och det känns så bra att få åka nu när det är rätt lugnt överallt. Tar båten över imorgon kl 8.00. Det är ön man har utsikt över härifrån Koh Lanta. En av de vackraste öarna säger många.

TACK alla ni som gör detta möjligt!





Godnatt och trevlig helg!