torsdag 23 december 2010

God Jul!

Vaknade vid 6.30 imorse. Som ett barn inför julafton. Men det berodde nog snarare på att det är fullmåne eller att jag gick och la mig rätt tidigt igår... Drog för gardinerna och tänkte. "Nu är det jul igen, eller?"


Sen skulle vi gå och ta ett morgondopp men poolskötaren höll på och rensa (har varit så två dagar i rad nu) så de öppnade inte då de skulle, idag heller. Så vi gick och betalade hyran istället och så fick jag ett stort myggbett. Åh, vilken härlig morgon... Nu ska vi äta frukost och gå och spela lite beachvolley. Fast inte jag för jag har fått "nästan ryggskott" känsla i ryggen. Om det beror på för hårda stolar, för hård säng eller att jag spelade beachvolley utan att värma upp häromdagen ska jag låta vara osakt. Har försökt alla trix och fix (ex 2 timmars massage igår) men tyvärr inte bättre idag heller. Lite som en planka.


Men oj vad jag klagar. Kanske lite hemlängtan idag... Det är nog fullmånen som fortfarande är uppe trots att det är morgon. Ska inte den gå och lägga sig när det blir ljust?

Hm, vi ska absolut inte klaga. Vi har en helt fantastisk och härlig dag framför oss. Först blir det frukost på balkongen iklädd liten klänning och Pierre i badbyxor med utsikt över palmerna och fåglarna kvittrandes i öronen. Jobbigt... Sedan ska vi åka ner till Slow Down och spela beachvolley på stranden. Jag får istället sitta och ta en fruktdrink och kolla på. Kanske röd fruktdrink med vattenmelon eller jordgubbar dagen till ära....

Sen ska vi på massage och ansiktsbehandling (julklappar till varandra) och bli riktigt snygga inför kvällens Christmas Eve nights´s party på Lanta Sand Resort & Spa tillsammans med familjen Åkermans. Tjohooo! Det blir verkligen en helkväll. Personalen har hållt på och förbereda sig och fixa med show, dukning och massor av saker flera dagar nu. Var där igår en sväng och tog ett dopp i havet med Tessa och Sebastian. Inte helt lätt att komma upp och vara smidig på en surfingbräda när.. Men Sebastian och hans kompis ville prompt att vi skulle hänga med jag och Tessa. Tillslut välte hela alltet... Då förstod de att det kanske var bäst att vi inte hängde med på den ändå och paddlade iväg lite förskrämda. Sedan kom åskan och ösregnet vi fick alla krypa in i och sätta oss under taket med varsin kaffe och glass och myste. Förutom deras minsta som absolut ville utforska ösregnet, och jag hängde med på regnpromenad. Han var så där lyckligt som just en 1,5 åring kan vara över saker, ösregn. Ja, ja.. Men det var igår det.

Kvällens inbjudan ser ut som följer. Håll i er nu... 06:50 pm Registration, 07:10 pm Greetings from masters of ceremony. 07.15 pm Buffet already to be served. 08:00 pm First Show (Thai Classical Dance) 08:15 pm Game & Gift. 08:25 Second shoe (Thai Classical Dance) 08:35 (Game and Gift. 08:50 Third show "Cabaret Show", 09:10 Thai Boxing Show, 09:30 Prize time for guests Singing We wish you merry Christmas, fire dancing show on the beach, floating the paper fire balloon on the beach. 10:00 pm Thank you and time to say "Merry Christmas & Have a good Night"... Thank you for your coming to join with us. Have a sweet dream.

oj, oj, oj vad vi ska drömma sött efter det här. Ja, så är det här i Thailand en dag som denna. Tänker på er alla nära och kära och vi önskar er en riktigt härlig julafton. Nu har Pierre lagat frukost... Time to go. Julepussar och kramar från oss.