onsdag 7 mars 2012

Sista veckan på Lanta

Sea Gypsy, Klong Dao
Här lever folk sida vid sida. Muslimer, buddister, fiskarna "sea gypsies", turisterna från hela världen, svenskarna som ofta är long-stays och ibland stannar kortare tid, kineserna. En liten ö med mängder av olika kulturer. Du kan läsa mer om det här

Jag har börjat få en lite djupare kärlek för allt här på ön. Ljuden, lukterna, naturen, djuren, människorna, maten... Livet på Lanta. Solnedgångarna är fortfarande fantastiskt vackra. Kan ju inte ta kort på alla:-) Ikväll var den helt lila. Och HELT fantastiskt vacker, igen. Börjat känna många inhemska personer. De är så otroligt vänliga. Leende, ödmjuka inför livet och dess vändningar. För det mesta väldigt glada i sinnet, trots livets jobbigheter. Det finns ju även här såklart. Men ändå, någon slags vänlig och grundoptimism. Både jag och Pierre älskar den inställningen och den sprider så mycket vänlighet och värme i vardagen. 

Idag börjar Lanta Lanta Festival. En inhemsk festival för alla som bor här på Lanta och i områden runt omkring. Det kommer folk från alla möjliga håll. Krabi, Phi-Phi Island, Phuket etc. Vi ska dit en sväng på fredag. Det är nu vår sista vecka för denna säsongen. På söndag åker vi till Phuket och stannar där några dagar. Det ska bli skönt att vara lite lediga och ta lite semester innan vi åker hem till Sverige. Det ska bli härligt att komma hem dit också och träffa alla nära och kära! Inte dumt att ha två hem.