tisdag 15 mars 2011

Grattis Anita och Annika!

Anita fyller år idag så.. Hurra, hurra, hurra! För er som inte känner Anita är det Pierres mamma och världens bästa svärmor. Älskar henne gör vi båda två.

Antar att det är lika kallt i Sverige att stå ute och röka idag som i Fiskebäckskil då vi gifte oss Anita? Vi önskar att vi var hemma och fick krama om dig idag på din födelsedag. Hoppas att du har blivit firad riktigt mycket!

Och du också Annika! Hurra, hurra, hurra, i efterskott:-) Världens bästa svägerska. Kram på dig och hela familjen Myhre!

Thomas Johansson fyllde år i söndags. Hurra, hurra, hurra! Så då var vi och åt middag tillsammans på Sai Naam och kollade på melodifestivalen. Rätt låt vann tycker jag, även om han hade Mikael Jackson handske och lät som en hel drös andra låtar, men vilken låt gör inte det nu för tiden.... Pierre hejade på låten med ...my drums nånting. Ja, ni vet säkert vilken det var. Men det gick inte.

Flugor och fän

Chattade med min underbara vän Cissi där hemma i Sverige precis. Hon hade sett ett vårtecken i Sverige idag. En seg fluga. Härligt! Hoppas snart att våren kommer till er där hemma. Har förstått att det är en seg vinter.

Jag skulle just skriva på vår blogg och blev efter vår lilla chat inspirerad av att berätta att här är det fullt av flugor, myggor, stora skalbaggar, dagssländor och konstiga jag vet inte vad allt är som flyger omkring. Stora och små. Givetvis använder vi myggmedel varje dag, annars biter de oss rätt regält. Myggorna dyker upp då solen går ner. De kommer direkt. Hungriga. Men har man bara myggmedel är det ingen fara.

Förutom sländorna som lever på dagen och leker med varandra i skymningen.... De är vackra.

Här om kvällen då vi satt och åt med Thomas och Marianne blev vi fullkomligt attackerade av en hel svärm flygmyror. Ha, ha sa servitrisen. De skrattar ju här för det mesta faktiskt, i alla fall nästan alltid ett leende på läpparna. Efter att det har regnat så dyker de upp, sa hon. De dras till ljuset. Och så sa hon helt plötsligt. "We eat them!" och tittade på oss med pilimariska ögon. Det är ju ingen nyhet att de gillar småkryp men under detta samtal fick vi lära oss lite mer.

Ok... sa vi. Hur då? Yes, we catch them in the light. -We fill upp a bucket with water and put it under the light, and then they drawn in there.

Överatt blir det ungefär att de sätter en hink med vatten nedanför ljuset och så trillar de i där och drunknar. Och sedan, mums, så hovar dem in godbitarna och steker dem med lite salt. Det är JÄTTE gott, sa servitrisen. Och nyttigt är det också, fortsatte hon. Mycket protein och så... De flesta vingarna har trillat av efter att de är stekta så det är bara myrorna vi äter. Det låter ju gott, sa vi. Eller?

Hon tyckte även om gräshopporna, sa hon då vi frågade. Med ben och allt. Då är det godast.

Bon appétit!

Thomas och Marianne åkte hem till Sverige igår. Det var verkligen SÅ kul att ha dem här på besök och få en massa sköna dagar tillsammans! Tack för att ni kom hit. Bra då man kan skicka med lite post hem med sina vänner också:-) Känns tryggt att det läggs på lådan då Tompa ju ändå jobbar som chef på posten, så det borde ju funka då tycker man... Kram på er! Skönt att slippa flygmyrorna ett tag nu kan vi tänka oss.