lördag 5 november 2011

Dagarna kommer och går...

Vi mår bara fint! Magen växer på och börjar bli tydligare "gravid" nu. Dagarna är så olika men kvällarna avslutas alltid med olika fantastiska solnedgångar. Den ena efter den andra. Vi tröttnar aldrig...

Har jobbat mycket i veckan så vi njuter av när det blir helg!
Jag har coachat folk för fullt och Pierre har jobbat med sitt.

Idag är det lördag och vi har haft en underbar dag. Vaknade och fixade frukost hemma. Har varit och storhandlat i veckan så nu har vi laddat med allt här hemma så att vi kan laga mat hemma. Det är ett av mina mission här denna säsongen. Att börja hitta råvaror och ingredienser så att jag kan börja laga mat. Har hittills lagat pasta med pesto varianter typ. Men hittade även frysta kyckling filéer och en massa olika goda såser man kan fixa till i woken med grönsaker och ris till. Det blev gott. Så det börjar bli lite mer avancerat nu.

Idag har vi åkt moppe runt ön i sällskap med Tobias och Annika. Barnen tog barnflickan H hand om. Så vi gav oss ut på upptäcktsresa och hittade både gummiplantagen, kossor, barn som lekte i djungeln och vinkade glatt då vi åkte förbi. Många thailändare bor ju mitt på ön och lever på gummiplantagen. Det är svalt och skönt att köra där.

Vi var en sväng på Lanta Animal Welfare också och kollade på alla herrelösa katter och hundar som de tar hand om där. De hade 22 katter och 25 hundar just nu som de tar hand om efter att ha fått in eller samlat upp på olika ställen på Koh Lanta. De har även en thai veterinär där som genomför operationer av olika slag. En hund hade bl a. blivit skjuten av thailändare men blivit räddad av kliniken och mådde bra nu. En annan hade blivit anfallen av en kobra men fått serum och klarat sig. Vi fick en rundvandring och förklaring av läget där just nu. De gör ett fantastiskt jobb och är alltid i behov av folk som kommer och hjälper till på olika sätt där. Ifall någon är intresserad att komma hit som volontär ett tag bjuds det på husrum och mat emot att man hjälper till.

Efter besöket där tog vi oss ner ända till sydspetsen och till ett resort som är helt underbart. Mer om det en annan gång. Vi åt lunch och tog några timmar vid poolen där med utsikt över havet. En underbar dagstur på moppe. Åker bara i en tunn klänning, solglasögen och flip-flops (som vanligt på fötterna), det är varma ljumma vindar och man möts av fjärilar, kor, barn som ler och vinkar, vuxna som ler och vinkar, hundar som springer fritt, palmer, grönska, djungel och fågelkvitter vart man än kör. Jo, vi har hjälm på oss också. Fryser inte ett dugg. Det är ljuvligt.