fredag 18 mars 2011

Dagens dramatiska solnedgång

Det har åskat, blixtrat, mullrat, stormat och regnat här några dagar nu. Men bara några timmar per dag. Men då jäklar... Regndropparna är grymt stora.

Man blir genomblöt på 2 minuter. Tropiskt regn. För övrigt har solen strålat på dagarna och det har varit otroligt sköna dagar med blå himmel, sol och bad.

Vi har jobbat. Pierre på stranden och jag hemma och på Relax Bay.

Jag fick också äran att komma och ha en Mindfulness klass i Lilla Svenska Skolan häromdagen för 9 lärare. Det gick bra, tror jag:-)

Tycker verkligen att det är givande och intressant att få lära ut om Mindfulness och höra om folks reflektioner gällande bl a. stress och mental närvaro.

Igår var jag och åt middag på Red Snapper. God tapas! Vi blev ca 10 tjejer på tjejmiddag.

En tjej som var med visade sig vara uppvuxen i Dragsmark, Kättorp. Carolina hette hon och var dotter till Anna-Lena i Kättorp. Som har ett vandrarhem precis där vi har vår stuga och där min pappa är född. Faktiskt tom. förlöst i "torpet" som vi kallar det.

Här bodde även min farmor och farfar och min farmors mor och far och kanske en generation till, eller hur var det nu pappa? Han har koll eftersom att han har släktforskat och har hittat en massa intressanta släktingar både i USA och i Stockholm.

Just nu har mina föräldrar varit hos vår gemensamma vän i familjen, Donna, i USA några månader. De har haft det superhärligt! Skönt att se dem njuta så mycket.

Mamma blev firad där ordentligt på sin födelsedag. De skickar bilder till oss då och då.. Här är några.

Och pappa, ja han verkar vara glad och busar runt som vanligt. Här som storfiskare:-) De åker hem till Sverige nu i helgen igen, men egentligen hade de nog velat vara kvar i USA ett tag till.

Trevlig hemresa önskar vi er. Saknar er!

I alla fall...Anna-Lena har jag träffat fler gånger och hon och mina föräldrar känner varandra mycket väl då torpet ligger mitt över gatan ifrån Anna-Lenas ställe. Otroooligt vad världen är liten ibland! Vi skrattade gott både Carolina och jag då vi kom på detta.... Så här ser torpet i Dragsmark ut nu på vintern. Pappa har tagit bilden och skickat till mig. Det visade sig också att det tydligen har varit ett helt gäng här som kallat sig "Skaftö gänget", men de har åkt hem nu.

Jag tycker personligen att området vid Malö strömmar och Nordströmmarna med Flatön, Lysekil, Fiskebäckskil, Grundsund, Dragsmark och Bokenäs är en av de mest fantastiskt vackra ställen på västkusten som ligger mig oerhört varmt om hjärtat. Där har jag seglat i alla år. Och jag och Pierre har bestämt oss att vi ska ha två veckors seglings semester denna sommar.

Jag får vara kapten. Har ju haft egen båt i många år tidigare. Pierre får läsa sjökortet. Eller nej, jag gör nog det förresten.... Och så får jag peka med hela handen på vad han ska göra och var han hittar kalla öl. Då blir det bra. Och självklart ska vi hälsa på i Mollösund! Ska bara hitta en trevlig båt att hyra några veckor och segla runt med... Helst i segelbåt med inombordare. Utan åska, regn och blixtar förhoppningsvis. Nej, nu ska vi gå och äta med Thomas och Michelle. Skriver mer en annan dag.

Skivsläpp av Teaterkungen!

Idag släpper Pierres bror sin nya skiva. Nervöst ända hit till Thailand över premiären på Livrustkammaren i Stockholm! Det pirrar i magen på oss då vi tänker på det.... Önskar att vi kunde varit i Stockholm idag.

Men vi fick den stora äran att smyglyssna på skivan redan innan vi åkte... Därför känner vi oss ändå rätt lugna. Vi vet nämligen att den är helt fantastisk! Oerhört bra musik, texter, sång och arrangemang med stråkar och en massa olika instrument. Mycket mycket hög kvalitet! Lysande helt enkelt. Vi fick både rysningar och tårar på kinden då vi lyssnade, så den berör verkigen!

Och det säger vi inte bara för att Stefan är Stefan utan vi hyllar honom som skribent, låtskrivare, historieberättare och kanske något av ett.... geni? Nej, det är kanske att gå lite för långt.. Tja, men inte långt ifrån faktiskt.

Vänner, vill ni lyssna på en underbar skiva som handlar om Sveriges historia och Gustav den III så är låt oss härmed presentera.... Teaterkungen med... Stefan Andersson!!!

Tack Stefan och STORT varmt lycka till önskar vi dig med många goa kramar från oss goingar:-)