fredag 14 maj 2010

Vår kamera gick sönder

Skulle ta några bilder av Russin på stranden här om dagen då hon kom med en sandig nos rätt in i objektivet. Visst är hon söt ibland men just då blev jag bara så trött! Så nu har objektivet gått sönder, har försökt att blåsa ut sanden men det funkar inte, så nu blir fotostopp igen, vi har garanti så vi får väl se om vi kan lösa det på något sätt...

Emil sov över här i natt. Vaknar mellan 6-7 varje morgon av att hundarna vaknar. Har haft fullt upp med hundar och barn här hela förmiddagen. Både Nils, Sixten och Emil har varit här. Och så Rocky och Russin. Pierre har sovit ut och laddar inför lite shopping i Saladan. Ikväll ska vi gå ut och äta på Layana.

Här är en bild en kväll i solnedgången och hängmattan.
Rocky som sitter bredvid Pierre följer efter oss hela tiden nu, han med, och sover i vardagsrummet varje natt. Helst vill han sova i vårt sovrum, precis som Russin men där går gränsen. Men det är bra att han är i närheten, för han hjälper till att uppfostra Russin. Vilket verkligen behövs. Visst är hon söt. Men kräver uppfostran. Hon skäller på thailändarna, tigger vid bordet varje dag och nafsar då folk ska klappa henne. Det har slutat med att vi ibland får sätta koppel på henne. Som här. Men det är väl så hundar i Sverige har det för det mesta, så det går ingen nöd på henne direkt.

Nu ska jag och Pierre ta en promenad på stranden helt själva:-) Och ett dopp. Ha en skön helg allihop. Kram!

Ett dopp med Russin och vardagen på Lanta

Russin älskar att simma och bada. Det gör vi rätt ofta. Det är ca 32 grader i vattnet så man fryser inte direkt... Russin simmar gärna runt mellan oss och kommer och hoppar upp i famnen där hon gärna blir liggande ett tag innan hon simmar vidare till nästa famn.





En busig hund som inte är så liten längre. Hon börjar bli rätt stor faktiskt. Men det är mysigt med ett dopp.
Det finns många famnar att bada runt bland.

Sedan rullar hon runt i sanden på stranden, jagar krabbor och springer gärna upp till huset efteråt och lägger sig i sovrummet med AC. Och så hoppar hon, sandig och blöt, upp i vår säng:-)


Veckorna rullar på. Vardag i solen med varma dagar, fåglar som kvittrar, hundar som skäller då och då, särskilt då de jagar katterna. Katterna jagar fåglarna... Barn som skrattar, hittar på egna lekar, gråter ibland för att de kanske inte fick som de ville...

Folk kommer och åker. Idag åkte Kalle, Malin, Lisen och Klara hem till Stockholm efter att ha varit ute på resande fot sedan den 28 september 2009. De har åkt jorden runt. Så nu längtade de verkligen hem till Bromma. Vi har haft mycket kul tillsammans med gemensamma middagar, lekar, skratt och sköna kvällar med intressanta diskussioner.

Men de flesta här är ju helt lediga och vi jobbar och pluggar, så tyvärr blir det inte lika mycket lediga stunder för oss själva. Men vi ska inte klaga, ibland åker vi iväg till en egen strand och bara är:-) Oerhört skönt!

Denna veckan har det varit mycket plugg för mig, Kristihimmelfärdshelg firar man inte här. Så jag har suttit med näsan i böckerna hela veckan ända in på sentimmarna. Och så har vi blandat det med beachvolley måndag, onsdag och idag på morgonen.

Ikväll har vi spelat biljard med Svante och Camillas son Emil. Han fyller 12 år på söndag så vi gav honom en upplevelsedag i födelsedagspresent. Biljard, middag och nu kollar vi på Narnia, film. Han ska sova över i vårt gästrum i natt. På söndag ska han få välja vilka han vill ha i sitt lag i volleyboll. Det blir troligtvis Mats och Pierre så nu laddar han för att vinna den kommande turneringen. Varje söndag har vi volleyboll turnering.




Idag vill vi passa på och gratulera Edward och Linda till en nyfödd dotter som föddes idag hemma i Borås. STORT GRATTIS hela familjen och många kramar från oss!!