onsdag 23 mars 2011

Vi flyttar och firar min mormors 100 år dag.

Imorgon flyttar vi till huset och säger hej då till lägenheten med den fantastiska utsikten på Garden Hill, för denna gången. Kanske kommer vi att bo här fler gånger. Vad vet vi...

Vi vet i alla fall att klockan nu är halvtolv på natten snart och att jag verkligen borde börja packa istället för att sitta här och skriva. Men det är mycket roligare att skriva.

Vi vet också att både jag och Pierre har jobbat hela dagen här i Thailand och snart hela dagen i Sverige. Vissa dagar blir det så här. Mamma och pappa är nu hemma i Sverige. Tryggt och säkert.

Och mamma informerade häromdagen att jo, visst var det den 24 mars ni skulle flytta. Ja, just det, sa jag. Herregud, då flyttar ni ju på mormors 100 årsdag. Om hon levt hade hon imorgon blivit 100 år. Min underbara mormor som jag älskade så mycket. Hon var född den 24 mars 1911. Och så tänkte jag på 100-åringen som klev ut genom fönstret och försvann och tänkte glatt att "tänk om det hade varit min mormor"... Ja, varför inte. Hon var en riktig krut kvinna! Hon överlevde två av sina män och aldrig långt bort från ett leende. Sak absolut ta en skål för henne imorgon!




GRATTIS mormor där uppe i den vackra himlen.

Och TACK för att vi har fått njuuuta av så många vackra kvällar här.

Nu är det dags för nya äventyr och nytt boende... Så jag borde faktiskt gå och packa nu.

Sao gifter sig

Vi hörde ryktas om att Sao på Slow Down hade gått och gift sig. Vi har ju lärt känna henne då vi varit där mycket och hon är en helt fantastisk tjej som sköter det mesta på Slow Down.

Ja, det har jag, sa hon, och visade stolt upp sin guldring. Och jag ska ha en middagsbjudning på Slow Down och vänner till mig här på Koh Lanta. Så då vill jag att du och Pierre också kommer.

Oj, vilken ära! Så inbjudna blev vi. Sao hade översatt inbjudan så den var på svenska och allt. Och det blev en härlig middag med massor av deras vänner och personal från Slow Down inne i Saladan. En suverän kväll med god mat!

Jag frågade ifall hon hade haft ett stort bröllop? Nej, bara 100 personer, sa hon. Very small, in our home town. De var nämligen så de träffades, in there home town. De var grannar och hade lärt känna varandra då de var 7 år.

Jag frågade hur många det var på ett stort bröllop. Ja, men då är det minst 500 pers sa Sao och skrattade. Men 100 personer, nej det är ett litet bröllop här i Thailand, förklarade hon.

Och nu bjöd Sao och Ib, hennes man oss på middag. Av Slow Down fick dem en tvättmaskin fint inslagen med ballonger och allt.

Vi var nog ca 50 pers på middagen. Och sedan, om några dagar, skulle dem bjuda hennes mans arbetsplats på middag också, där är dem ca 60 personer. Ja, så gör man här. Och vi är så glada och tacksamma att just VI fick vara med:-) Tack Sao och Ib.


May you have a long and happy life together here on Koh Lanta!