söndag 2 maj 2010

Volleyboll turnering & 43 års kalas

Idag har vi spelat volleyboll turnering från kl 9 till lunch. Vi var tre i varje lag, 5 lag totalt och mitt lag vann! Kan bero på att jag hade ett volleybollproffs med i mitt lag. Han heter Mats och spelade på hög nivå då han var yngre.






Men man märker att alla har spelat ganska mycket här nere nu. Otroligt duktiga allihop och det blir riktigt bra spel nu. Man får verkligen kämpa om poängen.








Det är så fridfullt och härligt att bara njuta av sällskap, spel och glada människor. Barnen satt och teckande.











Det flyttade in en ny familj här igår. Kalle och Malin med två småtjejer. De är från Bromma i Stockholm och har varit ute på resande fot sedan september. Nu har de landat här tom den 10 maj. Det har visat sig att vi har en heldel gemensamt. Bl a. är det Kalles mamma som var med och startade Min Stora Dag, där vi är volontärer. Hans mamma och Claire grundade det tillsammans. Världen är minst sagt liten...

Kvällen firade vi att Erik fyller 43 år. Han bjöd på drink i baren på Slow Down.

Sedan ordnade Pierre att han fick gå Thaiboxningsmatch i sina nya thaiboxningsshorts som han just fått. Motståndare var Simon. Camilla och Svantes son, som har tränat thaiboxning här hela året. Han har ju tom. boxats på "riktigt" här på thaiboxningmatch på Lanta och Erik hade aldrig provat i hela sitt liv.

Till allas förtjusning blev det ändå en mycket spännande match på stranden i solnedgången där Simon visade hur man gjorde, lite för mycket kan jag tycka. Men jag är nog lite blödig och tyckte att man borde bryta lite oftare... Men, men. Erik hade kul men fick andnöd och glömde bort att andas. Många thailändarna på stranden stannade och kollade nyfiket. Sedan skulle givetvis alla barnen boxas... Vi andra åt middag.




Grattis Lucas 5 år

Vi var på barnkalas igår, igen... Känns som att alla fyller år nu. Denna gång var det Thomas son Lucas som fyllde 5 år.








Här är hela familjen. Thomas driver Lanta Divers härnere och träffade sin fru för 10 år sedan. Hon är numera kock på The Frog och gör otroligt god mat. Pratar superbra svenska.

Vi har återinfört smeknamnet "sexis" som Thomas kallades då han var ung och bodde hemma i Tynnered för 20 år sedan. Pierre kände honom nämligen redan då.





Det var lite roligt när Thomas kom på när han sist hade sett Pierre. -Just det ja, sa han. Nu kommer jag ihåg var vi träffades sist... Vi var i Sätila på Lygnevi och firade midsommar. Och du hade "lånat" någon tjejs bikini som du hade på dig när du gick och badade. Vi andra badade nakna.. Ja, världen är liten.

Och så är Thomas även bästa kompis med Lars, Zandras första kille. Så nu har vi hälsat från dig till Sexis också Zandra. Han hälsar så mycket tillbaka! Han har även gått på Tynneredsskolan samtidigt som dig Stefan, samma årgång. Kommer du ihåg?

I alla fall så lämnade han Tynnered och ett fast jobb som ekonomichef med fin lön och reste hit med några vänner och startade dykcenter 1999. Något år senare träffade han sin fru. Hans familj bor nu här ca 8-10 månader per år och Lanta Divers är det största och bästa dykcentrat här på Koh Lanta. Det går hur bra som helst! Kolla mer här. http://www.lantadiver.com

Och nu firade vi 5-års kalas för Lucas. Det bjöds flott på Tacos (!!), Estrella chips, ostbågar, fiffirutor (Thomas hade bakat själv och tagit med sig kokos från Sverige) och så thailändsk jättehög ananas tårta med grädde. Grattis Lucas!
Ett helt vanligt födelsedagskalas. Förutom att minareten ljöd precis bredvid när solen började gå ner och att Thailändarna spelade Thailändsk fotbollsvolleyboll (kommer inte på vad det heter just nu) utanför med palmerna runt sig. Annars var det som ett vanligt svenskt barnkalas.

Valborg

Vi firade valborg även här.Fantastiskt härligt när tentan väl var klar! Kändes som att min hjärna brann efter en veckas intensivt studerande. Pierre bjöd mig flott på en Frozen Margarita för att kyla av mig lite... Och jag kunde bara hålla med. Kändes som en tung sten som lyftes från mina axlar när jag väl tryckte på "send" och skickade in min tenta i kognitionspsykologi kl 17.30 på valborgsmässoafton.

Och det var ju tur att jag gjorde det. För sedan började det regna och helt plötsligt blev det strömavbrott någon timma Hade jag inte hunnit skicka in min tenta innan då hade den blivit för sent inlämnad. Jag är faktiskt inte alls säker på om jag klarade den, men nu är den i alla fall gjord och jag gjorde så gott jag kunde. Beskedet får jag om några veckor. Min tidigare tenta får jag besked om på måndag tror jag.


Pierre spelade tennis på eftermiddagen med Svante och några fler killar idag på Southern Lanta som ligger på samma strand som här och där de har bra tennisbanor. Det var absolut inte sista gången. Det visade sig att de var super jämna och då gillar Pierre verkligen att spela tennis. Annars blir det liksom ingen träning... Och det är ju sant.

Under tiden hade Erik och småkillarna samlat ved och ordnat en valborgsmässoeld på stranden. Vi sjöng glada i hågen in våren runt elden, skålade och åt gott på Slow Down. Man slapp täckjackan här... Elden värmde oss i den 32 gradiga vårkvällen på Klong Dao beach. Så vi höll oss rätt långt bort.

Efter skål vid elden blev det långbord med middag. Vi var ett gäng på ca 15 personer. Här är jag med Erik och Agneta. Supertrevligt och gott med thaimats buffé.

-Det är faktiskt helt sant, sa Pierre, jag tröttnar verkligen inte på thaimat. Han fortsatte. - Tycker bara att det är så fruktansvärt gott varje gång! Och det är sant. Det gör han verkligen. Och det var gott. Men jag kan någonstans känna att jag behöver bryta av med lite annan mat då och då, men Pierre tröttnar INTE på thaimat, inte ens på valborg.

Efter middagen kollade vi på "Solsidan" med Svante, Camilla, Agneta, Linus, Simon och Maja "hemma i vårt hus". Ja, det känns ju lite så nu Heidi och Håkan... Men vi vet ju att det är ert hus:-) I alla fall, vi fick alla tio avsnitten från Henrik och Petra innan dem åkte hem. Så nu avnjöt vi dem i soffan. Hundarna, Rocky och Russin, var också med. UNDERBAR humor! Se serien Solsidan med Felix Herngren ifall ni inte har gjort det. Kan verkligen rekommenderas. Så många härliga skratt! Trevlig valborg på er där hemma. Kram!