onsdag 19 oktober 2011

Nu har vi landat på Lanta

Det tar några dagar att landa då man har varit i luften så länge... Gbg-Paris-Bangkok-Krabi-Koh Lanta. Från dörr till dörr tog det 24 timmar. Vi var rätt möra då vi kom fram. Men resan flöt på bra! Från 7 grader och höstsol till 30 grader och sommarsol. Kroppen blir vilsen som vanligt. Äta nu? Sova nu? Inga strumpor, jacka? Den förstår ingenting. Men nu är våra kroppar och knoppar snart ikapp. Pierre sov 16 timmar första dygnet! Fick kolla till honom för att se att han verkligen fortfarande andades ibland...

Första kvällen träffade vi Annika och Tobias (Pierres bror och fru med barnen Sebastian och Olivia.) Gick och åt på Castaway, tacos. Var lite orolig för allt regn vi läst om här men det kunde vi glömma. Här i södra delarna av Thailand har det inte regnat så mycket. Översvämmningarna är mestadels runt Bangkok och dit är det lååångt bort.

Vi bor i ett hus som heter Carpe Diem. Vi bodde i huset bredvid förra året så det känns som hemma. Egen pool, havsutsikt, modernt möblerat och helt nybyggt och fräscht. Inte konstigt att man trivs här!
Ni kan kolla på hur det ser ut genom att kika på länken här.Igår fyllde Sebastian år så då var vi på 3 års kalas. Han blev superglad för farmors böcker och även tårtan som han fick äta i mörkret. Jo, för att vi firade med mat som familjen Myhre köpt in i ett lyxhus precis vid stranden. Nyfunna vänner till dem. Men precis då vi skulle värma maten blev det strömavbrott. Så där satt vi hungriga i mörkret och väntade på att strömmen skulle slås på igen... Barnen brydde sig inte. De åt förnöjt. Julia mår också bara fint och går riktigt bra nu. Det skulle ju bara ta 20 min tills strömmen kom tillbaka väl? Men nu är vi i Thailand mina vänner!

Efter en timma värmde vi maten hos Annika och Tobias en bit bort. Och vaktmästaren kom förbi med en massa härliga ljuslampor och satte upp vid långbordet ute på altanen. Så det blev en riktigt mysig kväll! Det tog ytterligare några timmar innan strömmen slogs på igen. Men då hade födelsedagsbarnet redan somnat för länge sen... Grattis Sebastian 3 år!

Vi ser fram emot att träffa alla folk vi känner på ön snart. Hittills har vi mest aklimatiserat oss. Varit och storhandlat, packat upp och badat in poolen. Men igår jobbade jag och hade telefoncoaching emot Sverige och möten här på ön med Lilla Svenska Skolan. Vad jag ska göra nu? Det berättar jag gärna om mer om en annan dag. Nu är poolskötaren färdig så nu blir det ett dopp i poolen. Och sen jobb. Solsken och värme till er alla från oss alla!