måndag 9 maj 2011

En helt underbar bröllopsresa!

Hej och tack alla som varit med och bidragit till att vi fick en HELT otroligt romantisk bröllopshelg!

Vi bodde på Phi-Phi Island över helgen och det var helt ljuvligt. Men helgen började med ösregn. En lite gungig båtresa dit. Många av passagerarna spydde... Mådde själv lite illa, men Pierre mådde bara bra. Somnade gott på båten.

Väl framme i hamnen på Phi Phi tog vi en långtailbåt till en romantisk strand på nordöstra sidan av ön. Mitt i djungeln låg detta underbara resort. Då vi steg i land möttes via av att få slå oss ner i några sköna fåtöljer vid strandbaren och fick snart en välkomstdrink i handen som smakade ljuvligt av jordgubbar och någon slags isglass känsla i.

Kalla handdukar fint rullade på ett fat sträcktes fram och så en vänlig fråga från en lika leende och vänlig kvinna som bad om att få våra pass. Så hon kunde checka in oss... Hm, inte ens det behövde vi göra själva. Perfekt!


Ungefär i den här stilen fortsatte hela helgen. Massage vid stranden varje dag. En brakfrukost buffé med kockar som lagade omeletter eller allt annat man kanske var sugen på. Nybakat bröd, vinerbröd, små croissanter osv, osv.... Färsk frukt, sushi, dumplings. Yes, där fanns allt!

Fet blev barbecue i solnedgången och vi tog av vad havets läckerheter hade att erbjuda. Jätteräkor, aioli och vitt vin med sanden mellan tårna.

Massor av fjärilar och vackra blomsterarrangemang. Träd med gula, blåa och oranga blommor. Ja, det kändes lite som att komma till paradiset. Och så kritvita stränder och olika sorters pooler att svalka sig i.

Och när vi trodde att det inte kunde bli bättre än så upptäckte vi att det även fanns en "Sunset bar" som var öppen mellan 5-7 då det är solnedgång. Vi gick massor av trappor rätt upp i djungeln och där serverades det drinkar ifrån en klippa med en vidunderlig utsikt över kusten, bergen och solnedgången.

Den andra kvällen kom ett tropiskt oväder in då vi var på utsiktsplatsen och skulle kolla solnedgången. Man såg svarta moln torna upp sig på himlen och sedan tillslut en kilometerlång vägg av regn komma emot oss.

Den gick som ett sträck över havet. Snabbt! Först kom stormen och sen kom det tropiska regnet. Det var bara att gömma sig så gott man kunde. Vilka krafter det är i oväder här nere!

Det kändes verkligen som att vi höll på och blåsa bort:-) Men vi hamnade under en hm, såg ut som en sänggavel på högkant, där vi fick lite skydd emot en vägg som läade litegrann. Och efter ett tag var det bara att springa så gott man kunde till bungalown och invänta att stormen skulle ebba ut. Vinden, grodorna som väsnades högre än vanligt. Dramatiskt!

Tack alla för en oförglömlig resa i vår resa. Kram på er!