lördag 12 februari 2011

Grattis till alla som fyller år hela tiden...

Johan Belin, fyllde 50 år den 24 januari... så honom får vi väl gratulera först även om det var i januari:-) Missade nämligen detta. Förlåt.

Anna-Karin Gustafsson fyllde också år den 24 januari. Grattis på dig vännen!

Sedan har ju...

Arvid
, min systerson, fyllde år den 1 januari. Grattis!


Kim Carlsson
, som fyllde 60 år den 3 februari. Tjohoo! Grattis.

Bibbi kommer sen, den 8 februari. Min fantastiska kultur moster. Grattis!

Mamma Lena
, fyllde år igår den 11 februari och är i USA. Eftersom det är 15 timmars tidsskillnad firade vi henne i hela två dagar här. När kl är 6 på morgonen här är kl 15.00 i Californien dagen innan. Vi har levt en hel dag längre, först... Men kunde inte ringa henne och gratuler förrän den 12/2, här, men där den 11/2. Världen är konstig ibland.

Maria Andrén, min kusin, hurra, hurra, hurra! Grattis på 40 års dagen som stundar den 17 februari. Tänk att vi fyller 40 år hela bunten nu. Det är ju helt otroligt...

Och alla andra som fyller år som jag har glömt, förlåt, och missat att skriva här.

Puss & kram på er och stort G R A T T I S från oss.

Solnedgångar - en helig stund.

Har förstått att det är kallt i Sverige. här kommer lite sköna bilder att njuta till.

Solnedgångstimmarna är nämligen min och Pierres heliga stund på dagen. Då fångar vi timmarna som är de mest ljuvliga på hela dagen. Oftast på stranden eller på vår balkong. Ligger bara och njuter, varje vk

En stilla bris, ljumma vindar, stranden är så där lagom varm sand (så att man inte längre bränner sig på fötterna, som man ofta gör mitt på dagen) utan lugnt och man kan fortfarande bada om man vill, men allt går lite i slow motion.

De som jobbar i restaurangerna på stränderna börjar så smått förbereda kvällen runt 17.30 tiden. De tar i sakta mak bort parasollen, fäller ihop solstolar, tänder kanske en eld på stranden, eller facklor som de ställer ner i hållare. Ibland skrattandes, ibland helt i tystnad. Någon sätter på lite Jack Johnson, Bob Marley eller annan skön soft musik.

Allt går lite i slow motion, allt varvar ner ett snäpp till, allting här nere. Ingen stress. Lugnt, sakta, fridfullt. Lyktor är ofta en vanlig glasflaska med fotogen och en repstump i, hemma gjord, funkar super bra.

De händer att de gör upp en ganska stor eld på stranden, kör fire-show och höjer musiken lite lite till så att det ofta blir sådär perfekt "mys stämning". Och där ligger eller sitter vi. Ofta tar vi någon fruktshake, en kall öl eller bara ÄR i denna härliga tiden mellan halvsex och sju på kvällen. Runt lunchtid hemma i Sverige just nu.

Och ingen solnedgång är den andra lik. Alla är olika och ofta helt magiska. Svalorna flyger ofta lite lägre och fångar mygg. Örnarna svävar förbi. Hundar och barn som leker på stranden. Fåglar som kvittrar. Fiskar som hoppar i vattnet.

Och när solen har gått ner. Då som på ett trollslag börjar ALLA syrsor att sjunga på en och samma gång. Och myggen kommer fram, som från ingenstans. Var håller myggen hus under hela dagarna egentligen? Ja, så där slutar lite av magin...

Men det är inte så farligt. Det är bara att ta på sig myggmedel, särskilt på fötterna, och fortsätta att njuta av kvällen. Det är oftast då vi beställer in mat och äter på stranden. Det är inte ofta vi lagar mat hemma. Det är ju ungefär samma kostnad att köpa hem mat som att äta ute. 120 bht ligger många rätter på. Ca 30 kr. Och det är verkligen supergott!

Efter solnedgången blir det kolsvart. Men stränderna lyses upp av alla kolörta lampor och eldar. Sanden är ljummen. Lite krabbor som springer runt på den. Och eremitkräftor. Skön musik och folk som minglar, äter middagar och njuter av livet. Varmt och gott. Man sitter fortfarande i shorts och linne eller en kort klänning utan att frysa.

Det är gott här i Thailand. Så här kommer lite värme till er där hemma från oss!

Kram på er alla!