söndag 22 maj 2011

Sista helgen

Det kommer att vara svårt att lämna Rocky. Han följer oss vart vi än går. Då vi äter frukost på stranden (som där jag sitter nu), då vi sitter och jobbar, då vi går på toaletten... (Då sitter han utanför och väntar på att vi ska komma ut igen.) Och så sover han i vår Bungalow varje natt. På golvet eller i den nedersta våningssängen. Han har fått en egen plats där. Och han gillar verkligen att hänga med oss, och vi med honom!

Här om dagen följde han tom med in i SPA´t på Ancient Realm som ligger bredvid oss då jag skulle få en ansiktsbehandling och innan jag visste ordet av hade han hoppat upp på britsen där jag just lagt mig. Men då sa jag faktiskt ifrån. Han fick bara ligga nere vid mina fötter... Det gick nämligen bra för personalen som bara skrattade och sa, It´s ok! No problem.

Tror att han känner på sig att vi ska åka. Han är ju en smart hund. Peo är här och tar hand om honom sen. Så det kommer att gå jättebra såklart.


Helgen har varit toppen! Vilat en heldel men även haft tempo med allt som ska fixas. Ett dopp i poolen några gånger om dagen är inte så dumt. Solen skiner och det är varmt och skönt. Lite för varmt på dagarna för min smak just nu. Skönt att vara inne i AC någon timma då. Annars är vi utomhus mest hela tiden. Som alltid här. Ute i friska luften.Det är så det är här i Thailand. Är man inne så är man oftast under tak. Då säger man, vi går in där... Men då finns det sällan några väggar.

Hur som helst. Åkt runt med våra moppar och kollat boende. Det är fullt upp med jobb, coachning, med att leta nytt boende inför nästa säsong, en volleyboll på Sunflower blev det också och så lite shopping i Saladan för oss och våra vänner inför hemresan. Vi köper bra lite smågrejer så att det får plats i resväskan. Åt en god lunch på The Frog igår. Andreas, kocken, hade fixat med fantastisk mat. Så vi blev ett gäng som gick och åt där. Gott!

Och så åt vi en underbar middag på Lanta Seafood i lördags kväll. En restaurang i Saladan, ett av alla trevliga ställen som har färsk fisk. Man går och pekar och väljer vad man vill ha och så lagar dem det åt sig. Vi valde snäckor, jätteräkor och makrill. I olika goda såser. Garlic & pepper, och vitlöksmarinerade snäckor som smälte i munnen. En middag på tu man hand med ett glas vitt vin till.

Slow Down personalen har det lugnt och skönt nu.... Jo, men här är det extra lugnt då det är lunch pause. Annars hjälper de till med att renovera husen. Målning, slipning etc. De gör ett bra jobb!

Vi är ett gäng som fortfarande umgås här. Mycket skratt och härliga människor!

Tommy och Jeppe är några vänner här som ska börja projektera ett stort byggprojekt på 20 Rai precis. Det är stort! Projektet är i sin linda och ska bli kul att följa. Första huset ska stå klart i december 2011. Så vill ni köpa hus här har vi kontakter på det. Många olika kontakter som är duktiga och seriösa.

En bild på Pierre från Songkran... Han vann i poker igår. De var sex killar som spelade några timmar för skojs skull. Ha mår bara fint. Mycket jobb och så, men annars mår han bara bra.

Jag var på tjejmiddag med två svenska tjejer som jag träffat här rätt nyligen. Intressanta diskussioner och trevligt sällskap! En tjej är ifrån Göteborg men bor i Stockholm nu. De har landställe på västkusten kom vi på, precis bredvid Dragsmark och ska gifta sig där nästa sommar. Lustigt. Vi hade även några gemensamma vänner ifrån reklambyrå världen. Hon jobbar på Discovery som mediasäljare i Stockholm och heter Annika. Hon och hennes man Fredrik är här och har varit och rest i Nya Zealand, Australien och Fijii öarna innan de kom hit för att landa några månader. Med sig har de sin nu 9 mån son Alexander. De får besök ifrån Nya Zealand idag, hennes kusin som bott där och är på väg till Sverige och som mellanlandar här en vecka. Världen är liten!

Hanna är här i tre månader och är mammaledig ifrån sin tjänst som "chef, chef" för ett megastort företag i Halmstad. Är i min ålder ungfär. Bor i Lund annars och pendlar mellan Lund och Halmstad varje dag. Gör även yoga några gånger i veckan. Förstår inte hur man får ihop livet med 3 småbarn? Inte hon heller... Hon bor just nu här med sina tre barn och sin man i tre månader. Deras yngsta är 6 månader och heter Molly. De tycker båda att det är helt fantastiskt här på Lanta. Man får tid att umgås med familjen och det är så lugnt och skönt. Vet inte hur många familjer jag har hört säga detta. Och så slipper man alla vinterkläder. På och avklädning. Enkelt liv här, tycker dem. Jag förstår dem...

Nu är det bara måndag, tisdag och onsdag kvar att jobba på innan vi åker hem. Så nu är det fullt upp! Konstigt att det alltid är det innan man ska åka iväg. Det är bara att börja bocka av listan och "just do it". Men det är kul också. Massor av nya roliga projekt och möjligheter.

Nu syns vi ju snart. Kram på er alla!