måndag 12 december 2011

Storstan, shopping och puls på flera sätt.

Vi tog ledigt några dagar och åkte en båttur på ett glittrande hav till Phuket. Solen sken, vi satt givetvis utomhus i skuggan, hörde vågorna slå, en bok, bara vara tid. Långt ifrån tankar på jobb och fokus på oss. Vi bodde i Patong för att vi ville passa på och shoppa lite, gå på bio och känna lite puls efter lugna dagar på Lanta.

Anledningen att vi åkte dit var att vi bokat ultraljud på Phuket International Hospital. Så på fredagen den 9/12 kl 13.00 var vi på plats. Förmiddagen hade vi tillbringat med en god hotellfrukost, en sväng för att förlänga vårt visum till immigration i Phuket och en sen en tur till Festival, ett stort och fint varuhus. Påminner lite om NK. Här hittar man alla stora och kända varumärken och senaste nytt.

Vi blev mötta i dörren till sjukhuset av en vänlig man med munskydd och sjukhuskläder som undrade vad han kunde stå till tjänst med. Bokat tid sa vi, på Womens Clinic, som det heter där, och blev genast ledsagade till just denna avdelning. Inget pekande med handen där inte. Nej, "follow me" sa han och visade vägen ända fram, höll upp dörren och önskade oss varmt välkomna! Här fick jag sedan skriva in mig.

Inte någon liten mottagning inne i djungeln här inte son man kanske tror om man tänker på sjukhus i Thailand... Nej, det är ett stort och flott sjukhus med den allra senaste tekniken och kompetensen på plats.

Självklart var vi lite nervösa. Vem är inte det? Man vet ju inte vad man hittar därinne... Men allt var bara bra, fantastiskt, magnifikt! Sagolikt att få höra hjärtljud och se två armar och ben i rörelse, ryggraden, huvudet, magen, levern och ett litet pickande hjärta med fyra kammare!

Att få höra "Yes, everyting looks just fine!" var som balsam för själen och en tår klämde vi allt fram både jag och Pierre. Så tacksam för att allt var bra! Och så frågade läkaren om vi ville veta vad det blev för "gender" kön. Och det ville vi gärna! Och det blev.... med 80% säkerhet - en kille. Wow! Vi ska få en son.



Oj, detta behöver vi nog smälta ett tag nu. Vi började med en båtresa hem i lugn och ro sittandes på fördäck och blickandes ut mot havet.

, Bytte båt vid Phi-Phi Island där vi tog en fika innan vi åkte vidare till Lanta. Skönt att komma hem! Vetskapen att han som växer där inne är frisk och mår bra är underbart. Den bästa julklappen vi kunnat få. Det behövs verkligen inget mer.

Hur det var i Patong? Nej det är ingen höjdare faktiskt, förutom bio, klippning, Mc Donald´s, god glass, en spännande matmarknad och shoppingcenter. För mycket prostitution och röj av gamla gubbar med thailändska tjejer i för små kläder från kväll till tidig morgon. Inte "My cup of the" precis... Nästa gång bor vi absolut någon annanstans. Och det blir om en månad. För då har vi fått nästa tid för bebiskollen. Mezzi Morgan Leif Andersson... Hm, inte så dumt tycker Pierre. Vi får väl se vad det blir för en liten krabat som kommer ut, säger jag. Det där med namnfrågan får vi ta lite senare. Kram på er alla som läser!