söndag 28 mars 2010

Arbetspsykologi Ledarskap & grupp klart!

Bild från underlägget i Café Europa i Krabi stämmer bra in idag.
En perfekt dag att sitta inomhus och skriva klart mitt examinationsarbete. Det har regnat ute på eftermiddagen. Men förmiddagen var solig, som vanligt, och vi åt lunch på stranden och tog oss ett dopp i havet.

Pratade med mamma Lena och pappa Leif på Skype idag. De mådde bra och flyger imorgon hem mot kylan från ca 20 grader USA. Det är verkligen fantastiskt och roligt att man kan ringa gratis via Skype och då även se varandra på datorn, om man vill.


Nu är det inlämnat och klart! Ett examinerande arbete för den här andra delkursen jag har läst nu. Känns superskönt. Handlar om motivation kopplat till arbetslivet, relaterat till ledarskap och grupp. Forskningen har lagt ner mängder av tid på att skapa olika teorier kring hur det fungerar. Jag har beskrivit huvuddragen kring några av de teorier som forskningen lyft fram samt belyst hur dessa hänger samman. Jag har valt ut teorier som jag finner mest lämpliga och relevanta då jag ser kopplingar och samband mellan de olika ämnena. Så nu är det bara att hålla tummarna och vänta och se på om jag får godkänt på min examination för den här kursen eller inte.


Nästa delkurs börjar redan imorgon, Kognitions psykologi. Jag kom på att jag hade fått med mig fel bok för den här kursen. Har bara en av två just nu. Känns sådär bra...Boken jag hade beställt hette samma med en liten liten skillnad, att det var en övningsbok till huvudboken med en liten parantes som komplement till namnet. Kom på det lite panikartat tidigare i veckan. Men nu har jag beställt den och snart är både den och en annan bok förhoppningsvis på väg med ilfart från Sverige via Anna-Karin på Zappa Event. Tack för det A-K! Du är en klippa. Så det blir minst sagt en intensivkurs för mig då jag behöver läsa in allt jag missar i början lite senare i kursen. Nästa tenta är den 23 april kl 13.00 via nätet.