lördag 22 maj 2010

Oroligheterna i Bangkok

Om någon funderar på om vi berörs av striderna och oroligheterna i Bangkok så kan ni sluta med det direkt.

Visst påverkar det ekonomin och turismen till Thailand och visst är det hotfullt att se bilderna på första sidan av Bangkok Post vissa dagar. Och sorgligt med allt som händer just där nu. Men här är det bara lugnt och fridfullt.

Ja, vi har det bara toppen och Bangkok är lååångt härifrån. Och här är det som en väldigt varm sommardag i skärgården då man hör måsarnas skri och havet glittrar. Fast här är det örnar som flyger istället, med en nyfångad fisk i klorna som jag såg i morse, och några fåglar som vi inte vet namnet på som kvittrar. Annars är det cool lugnt. Ja, lika varmt som under ett Göteborgs Varv... Grattis till alla er som sprang, ex. Zandra. Vi hoppas att du inte kollapsade i värmen som så många gjorde!

Hm, på tal om värmen. Det har varit så varmt nu så att när Erik, vår granne, var ute och dök häromdagen hade det mätt upp 31 grader på 30 meters djup! Otrooligt.

Inte konstigt att det inte svalkar då man badar i havet här vid stranden just nu. Och fortsätter det så kanske korallerna börjar att dö. Korallerna är ju små djur som inte klarar sådan värme så länge, säger experterna här på ön. Så nu håller vi verkligen tummarna för att det ska regna och bli oväder många dagar här, så att det kyler ner havet, och oss.

Ja, ni vet ju hur det känns lite nu igen då vi har förstått att sommaren har kommit till Sverige. Härligt! Och så längtar vi efter oväder. Så kan det va´... Kram!

Champions Leauge final mitt natten

Då är man verkligen fotbollsintresserad. När man springer över till grannen mitt i natten för att få kolla på deras TV. Vi har ingen TV, vilket vi faktiskt inte har saknat en enda gång. Förutom i natt. Mia, Erik och barnen sover medan Pierre smyger upp på deras övervåning...

Men visst, det är ju Champions Leauge final. Och det är stort. Men matchen börjar sändas först nu och då är klockan 01.45 här i Thailand. Pierre låg och sov för en minut sedan i soffan och hade ställt klockan på ringning. Det är så typiskt Pierre. Han är fantastisk. Jag är pigg och vaken. Det är väl för att det har hänt så mycket kul antar jag. Adrenalin kick tror jag visst.

Men nu är ju klockan snart 02.00 så jag tänker ändå gå och lägga mig. Hundarna sover sedan länge, jag hoppar liksom dem över matchen som ju inte är slut förrän kl 4 ungefär. Så fotbollsintresserad är jag inte. Men jag hoppas verkligen att Pierre håller sig vaken, för han vill verkligen se den här matchen. Risken finns ju att han bara somnar i en annan soffa istället, snart. Vi får se.
Vi har verkligen haft underbara dagar här på Relax Bay två kvällar i rad nu. Ett fantastiskt ställe här på ön! Och det är detta som gett mig en och annan adrenalin kick.

Imorgon, söndag, ska vi spela volleyboll turnering igen. Men planen här på Slow Down är förstörd av högvatten så vi kommer att spela på en annan plan imorgon, på Sun Flower, Long Beach.

Det blir kul!

En massa kul saker!

Livet är verkligen sååå härligt! Förutom att vi saknar alla er där hemma såklart.

Just nu gläds jag av så många saker att det är svårt att återberätta allt. Inte nog med att jag har världens bästa blivande man och att jag är lycklig när jag tittar på min ring på mitt finger så har det hänt många positiva saker de senaste dagarna!

Jag har fått reda på att jag har klarat mina två senaste tentor! Tjohooo! Och alla inlämningsuppgifter jag har lämnat in. Det känns verkligen som en seger!


Jag har intressanta samarbeten som livsstilscoach och friskvårdskonsult på gång hemma i Sverige, Göteborg och har många att träffa då jag kommer hem! Eftersom att jag vill att mitt företag jennycoach.se ska gå som tåget...säger man så?... när jag kommer hem hoppas jag på dessa samarbeten och att ni mina vänner hjälper mig att sprida ut att jag finns!
Jag kommer att erbjuda coaching, kurser inom stresshantering, friskvårdskonsultation mm.
Läs mer om vad jag kommer att göra på mitt företag på hemsidan. Och för de som vill ha massage kan jag ordna det också.

Och så händer det så mycket annat kul här nere också, jag filar på min dröm om att jobba här nästa vinter i Thailand. Och nu har det kommit upp flera fantastiskt spännande förslag kring det! Men vi får se vad det innebär. Jag berättar om det någon annan gång snart. Men var inte oroliga. Vi kommer snart hem. Puss!