lördag 13 mars 2010

En lördag på Lanta

Lördag och vi är lediga, härligt! Sol idag igen när vi drar isär gardinerna och blickar ut över den vita sandstranden. Otrooligt, regnar det aldrig här?

Det börjar bli varmare och varmare. Hm, kanske ska ta en segeltur någon dag... Pierre tog en välbehövlig sovmorgon. Vår AC (Air Condition) funkar inte som den ska vilket är lite störande i detta land med ca 40 grader på dagarna. Det finns två lägen på den i vårt rum. Kylig luft eller avstängd. Normalt sätt sätter vi den på ca 27 grader. Då upplevs det som svalt och skönt eftersom det är över 40 grader utanför på dagarna. Men nu är den kanske inställd på runt 20 grader det upplevs som svinkallt, rent ut sagt. Därför vaknar man många gånger per natt. Sätter på den eftersom det är för varmt och sedan vaknar man igen av att man fryser och stänger av den och så håller man på så. Förkylningen kommer såklart som ett brev på posten och kändes i alla fall i min kropp idag. Kanske lagar dem den snart, vilket vi har bett dem om.

Vi åt lunch på ett franskt café här på Lanta vid Long Beach Där kan man köpa grovt bröd och få riktigt gott kaffe. Det blev Quich med sallad för mig och Ciabatta med tonfisk för Pierre. Gott med lite annat än thaimat då och då. En ödla kikade på oss under hela måltiden. För man sitter självklart ute utan väggar och nära naturen, hela tiden. På gott och ont.

Utan strumpor i över en månad nu. Skönt att fötterna får lufta sig. Flip-flops är bäst. Allt annat är för varmt.

Jag håller mig fortfarande i skuggan så mycket som möjligt. Det gör de flesta. 37 grader på dagen. Äter fortfarande pencilin och får inte sola, doppa öronen (men bada går bra) eller dricka alkohol. Pierre badar och solar även om han inte heller är så noga med solen längre. Man blir inte det tillslut då man har fått sin dos här på något sätt.

Kollade upp min medicin på FASS. Den fanns inte med där, såklart. Förstod efter lite googlande att det är rätt starka grejer jag äter och de säljs INTE i Sverige. Men det hade jag i och för sig redan förstått. Några dagar till så borde det vara bra sen. Känns helt ok.

Elefanterna har varit och badat på stranden idag igen. Efter mycket frukt, vatten och vila känner jag mig mycket bättre nu. Färsk mangoshake har blivit en favorit! Eftermiddagen gick vi, efter att ha vilat vid poolen och tagit en eftermiddagslur, och spelade beachvolley med ett svenskt gäng som vi träffade häromdagen.

De bor alla länge på ön och kör beachvolley varje eftermiddag så det är bara att komma dit när man vill. Och de hade ordnat en grymt bra bana med riktiga mått och ett riktigt nät! 2 timmars träning rensade nog ut min analkande förkylning. Man svettas endel:-) Alla är supertrevliga och bor här på ön allt ifrån 5-10 månader. De flesta har barn som går i svenska skolan. Många har varit här i flera säsonger och har köpt hus på ön. Det finns gott om fina hus och gott om svenskar. Ett par som är här kommer från Skintebo. Svante och hans fru med tre barn. Svante berättade att hans fru, som vi ännu inte har träffat, hade spelat i Hult och hade haft Pierre som tränare. Världen är liten!

Vi har även träffat ett annat svenskt par här på Good Days. Malena, Jesper och deras son Rasmus, 1 år. De bor här en månad till och är borta totalt 5 månader från Stockholm. De har som alla andra hyrt ut sin lägenhet och passar på att utnyttja mamma och pappaledigheten här. Pierre är glad för han har därmed fått en ny fotbollskompis att kolla fotboll med. Så nu ska de se matcher ikväll och imorgon för att få sin dos av fotboll. Sunderland imorgon så då blir det kravaller igen, enligt Pierre som vanligt. Och idag är det ju premiär på allsvenskan också så det blir nog lite fotboll framöver. Men innan åt vi tacos i solnedgången på en av de svenska ställena just runt hörnet. Sedan ringde vi Annika som fyller 30 år idag. Grattis!!!

Jag ordnade med filmkväll för de som hade lust att se AVATAR. Vi låg utomhus under den stjärnklara himlen. Vid stranden så att man hör fiskarna sprätta i vattnet. Ordnade med liggkuddar och kollade på datorn med extra högtalare som vi har köpt här. Man får ta på sig myggspray på kvällarna. Ljumma vindar och 30 graders värme.

Henrik, Petra och Elvira (8 mån och just lärt sig krypa nu) är tillbaka efter en lyckad tur med dykning till Similand Island. De ska bo här en månad. Så det blev vi som inte kollade fotboll som hade utomhusbio och laddade upp med godis och glass. Malena, Henrik, Petra och jag. Lyxigt och mysigt! Mammabio kan man säga. Barnvagnarna ställde dem precis bredvid "utomhusbion".
Det ska vara gott att leva. Även för småbarnsfamiljer.