söndag 31 januari 2010

Vårt mobilnummer i Thailand

Är du i Thailand och vill nå oss. Ring då på 08-788 96 213 så svarar vi. Kram!

Tack alla härliga svenskar som bor här!

Här är några "falang-people" som vi utlänningar kallas som vi vill hylla som tack för all hjälp att känna oss som hemma!

Christer. Arbetar som skeppare på en 32 fots segelbåt och är 2:a säsongen här på ön. Saknar sina barn hemma i Sverige men kan inte motstå 20 dagars segling per månad här under högsäsongen. Åker ut med turister på daycruises eller några dagars turer, fiskar harpun i solnedgången, lägger till vid någon strand och grillar över öppen eld.
Har visat oss hur mobiltelefonerna funkar här i Thailand, var vi absolut INTE ska bo och var vi absolut har möjlighet att bo. Både i vackra hus och prisvärda bungalows.

Laila på Gafae Aroy har varit väldigt hjälpsam och tillmötesgående både innan och idag då vi väl träffade henne. Vi avnjöt en god lunch och islatte där idag. http://www.gafaearoy.lanta.se Hon har både kanelbullar, svenska tidningar och mycket mycket mer. Ifall vi får hemlängtan.

Maj-Britt. Lanta Divers. http://www.lantadiver.com Har varit otroligt hjälpsam. Just nu har vi vår post eftersänd till henne och har fått massor av råd och tips. Ska träffa Maj-Britt imorgon. Kanske blir det lite dykning lite senare på vår vistelse. Det blir roligt!

Mission "longtime living". Bungalow or house?

Vi har letat boende idag. Varit runt och pratat med folk på ön. Både svenskar och thailändare. Alla har hus, lägenheter och bungalows som vi gärna får hyra. Och så är det priset då. Vissa är för dyra och andra är väldigt billiga. Imorgon ska vi leta vidare. Här är ett av husen vi varit och tittat på idag då en Thailändare i en Tuk-Tuk hade en kompis som dem kände som gärna ville hyra ut sitt helt nybyggda hus, 100 meter från stranden. 30 000 baht i månaden (delar på 5 för att få SEK). Ett annat hus var helt fantastiskt. Uppe i bergen med havsutsikt, men långt från beachen. Ett finlands/svenskt par vill gärna att vi passar huset några månader för dem och kan erbjuda oss ett otrooligt bra pris för LYX boende. Men...

Vi får fundera lite mer på hur vi vill bo och känna in stämningen på ön lite mer innan vi tar något beslut. "What beach do you prefer?" är den ständiga frågan som alla frågat oss idag. Så det får vi se till att utforska lite mer... Men tillslut blev vi "kära", i mer än varandra, idag på vår rekartrip. Miami på Klong Nin beach var ett helt underbart ställe. Kanske blir det här.
http://www.laantamiami.com/

Maybe that is our prefered beach... We will check it out tomorrow again!