måndag 28 mars 2011

inflyttningsfest

Ska inte ni ha fest snart? - har folk frågat oss i omgångar. Hm, varför det? Tja, varför inte... När Michelle i fredags bjöd in sig själv och Thomas samt Linda och Tommy som vi lärt känna här. Det är sista helgen nu innan Thomas åker hem, sa Michelle.

Så jag gick hem ifrån Relax Bay, där jag jobbade på morgonen, och sa till Pierre... Du, jag tycker att vi ska ordna en enkel fest här imorgon. En infyttningsfest. Fyra har redan bjudit in sig så varför inte göra det enkelt för oss och bjuda in de andra också? Vad säger du?

Eftersom Pierre mycket sällan tackar nej till fest... så blev det så. Vi skickade ut inbjudan via sms på lördag morgon. Men vad ska vi bjuda på funderade vi på? Grilla? Ösregn. Nej, nog ingen bra idé.

Catering? Ja, så får det bli. Men vi har ju inga tallrikar och diska har vi inte lust med det heller. Och så fick Pierre en lysande idé. Vi låg i sängen och pratade. Pierre sa - Men vi kan ju kanske be vagnarna utanför 7 Eleven att köra upp till oss. Mest på skoj och vi skrattade. Sedan sa vi -Ja, men faktiskt. Detta är ju Thailand och här är allt möjligt. Vi frågar.

Och så blev det. Vagnarna är matvagnar med Thaimat. Pierre gick ner och frågade. Tanten som har matvagnen tyckte att det var en grymt bra idé. Efter en stund ringde hon och sa att hon tar även med en kompis som hade en pannkaksvagn. Ja, en sådan vagn som de säljer pannkakor ur.

Vi hade skojat även om det. Att... jaaa, och sen kan det komma en pannkaksvagn, som efterrätt.... Perfekt! Och så blev det:-)

Då Pierre frågade mattanten så var hennes man där och sa. Party? All night long? Where do you go after? Tja, det vet vi inte. Så han bjöd in hela sällskapet på ca 25 pers, som det visade sig att vi blev, till Ting Tong Bar där han och hans vänner skulle ha en livekonsert på kvällen. Precis på stranden.

Och så blev det. Folk kom vid 18 tiden. Snart kommer maten sa vi.... Och det gjorde den. Regnet öste ner då vi gick ner och beställde upp en massa gott och blandat. Till det hade vi givetvis laddat med både vin, öl och drinkar från Lanta Mart.

Det var fantastiskt kul och det blev en grymt härlig och rolig kväll först hos oss och sedan vidare till stranden vid Klong Kong. Det slutade sent, sent, sent på Ting Tong Bar. Men det var det helt klart värt!

Fantastiskt med alla goa människor vi har träffat här på Koh Lanta. Tack för att vi får uppleva Lanta med er!

Känns som att vi har varit vänner hela livet:-) Vad bra att folk bjöd in sig själva så att det äntligen blev så att vi faktiskt ordnade en fest tillslut...

Och det var ju Thomas sista helg. Så det var inte mer än rätt att han fick bli avfirad innan han idag åkte hem till Sverige idag igen. Och regnet, ja det fortsätter att vräka ner.

Igår hade vi i och för sig en riktigt skön och solig dag. I alla fall några timmar. Då låg jag och Pierre mest vid poolen. Solade oss och svalkade oss.

Pierre låg på en luftmadrass i poolen och läste "100-åringen" boken medan solen gassade. Det såg rätt gott ut faktiskt.

Men idag kan jag trösta er med att det ösregnar igen:-) Fullkomligt ÖS regnar. Men det är varmt och gott. Så Pierre har badat, även idag.

Ha det så gott i Sverige Thomas och hälsa vårsolen och Stigbergsliden från oss!

2 kommentarer: