fredag 16 april 2010

Thaiboxning


Igår åt vi en trevlig middag här på Slow Down med Henrik, Petra och Elvira. De stannade en stund. Sedan kom Erik och frågade om vi ville hänga med på Thaiboxning. Det var sista chansen för säsongen. De har matcher här varje fredag och söndag. Många på ön är engagerade. Som reklam åker de runt med en bil med Thaiboxningsmusik och skriker ut "ikväll är det match" gissar jag. Vet inte vad dem säger, det är på thailändska. Men man förstår att det är match på gång. Vi har tänkt att gå dit många gånger men aldrig kommit iväg. Så nu gick vi hastigt och lustigt med Erik och Nils. Nils är ju ganska liten. Det var han som tjatat på sin pappa att få gå. Han somnade efter två ronder.

De kör thaiboxningsmatcher i en upphöjd "boxningsring" mitt i en stor lokal. Runt omkring är det fullt med folk! Alla ropar. Finplatserna närmst på stolar runt omkring men även en läktare, där vi satte oss. Det är alla åldrar i publiken. Hela familjer åker och kollar och tar med sig sina barn, små som stora. Det ser märkligt ut att se en 2 åring sitta och kolla på thaiboxning. Men så är det här.

Nils somnade efter två ronder i första matchen. Det var barn i 6 åldern som tävlade, men även större killar. Grymt vältränade och det är inga nådiga sparkar, slag och armbågar de ger varandra. Jag och Pierre betade såklart om både det ena och andra. Disken, frukost, hämta posten etc. Jag förlorade alla vadslagningarna förutom ett. Så nu ska Pierre hämta tvätten nästa gång och jag ska göra allt annat. Totalt var det ca 10 olika matcher. Den sista matchen var med stora killar som avslutades med en total nock-out. Läskigt att se. Det ser verkligen livsfarligt ut. Inga skydd mer än mellan benen. Och huvudet tar stryk ordentligt. Men så är det här och det var kul att ha sett det. Nils var nöjd även om han sov hela tiden. Och det kanske var lika bra...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar