fredag 9 april 2010

Sorgens slöja

Det händer så mycket i hjärtat när man ser någon gå bort så oförklarligt. Och ändå känner vi inte den kvinna som avled. Men det känns ändå. Mannen som miste sin fru heter Marcus och dottern som är 13 månader heter Ida. Deras liv rullar på och livet går sin gilla gång här på Slow Down som nu är vårt nya hem några månader. Men sorgen hänger i luften. Det blir så påtagligt och tydligt för alla hur skört livet är. En liten myggas bett som resulterar i att en kvinna mister livet. Det känns i hjärtat, ingen är oberörd.

Mia och Erik är fantastiska och ställer upp med allt de har. Agneta likaså. Alla har nu läst på om vad Denguefeber är, hur myggorna ser ut, hur de smittar, när de smittar etc. Alla är nu välinformerade om riskerna och om hur myggorna som kan sprida Dengue ser ut. http://www.smittskyddsinstitutet.se/sjukdomar/denguefeber/Alla här vaktar nu noga vad som sätter sig på kroppen, använder myggmedel och försöker samtidigt bara vara som tidigare, avslappnad. Hur lätt är det? Men vi försöker.

Enligt Agneta är det många som kan få Dengue feber men de flesta behöver inte ens åka till sjukhuset utan klarar sig alldeles utmärkt ändå. Det känns ju i alla fall som en tröst.

Imorgon kommer Marcus frus bror med fru hit. Kanske tillåter sig Marcus då att släppa in sorgen, vi får se. Än så länge har han inte gjort det. Hans frus kropp är nu på obduktion i Krabi och planerar att skickas hem enligt konstens alla regler på måndag. Då åker troligtvis även Marcus och dottern Ida tillbaka till Tyskland.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar